Kliničkom pala nabavka avio-karata za 90.000 eura

Naloženo je Kliničkom centru da u roku od 15 dana od dostavljanja rješenja Državne komisije otkloni nepravilnosti na koje je mu je kazano u vezi sa ovim javnim nadmetanjem
823 pregleda 1 komentar(a)
Tender bio nezakonit: Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Tender bio nezakonit: Klinički centar, Foto: Luka Zeković

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je djelimično žalbu firme „Demetra tours“ iz Podgorice i poništila tendersku dokumentaciju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) za dio posebnih uslova u nabavci avio-karata, procijenjene vrijednosti 90.000 eura.

Državna komisija je našla da je ova tenderska dokumentacija KCCG nezakonita u dijelu posebnih uslova i zahtjeva od značaja za sačinjavnje ponude na strani 3, 4 i 6, jer je u ovom dijelu obuhvaćena bitnom povredom odredbi iz Zakona o javnim nabavkama.

Naloženo je Kliničkom centru da u roku od 15 dana od dostavljanja rješenja Državne komisije otkloni nepravilnosti na koje je mu je kazano u vezi sa ovim javnim nadmetanjem.

Sredstva u iznosu od 900 eura uplaćena za vođenje žalbenog postupka, Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki vratiće žaliocu u roku od 15 dana, po pravosnažnosti njenog rješenja.

Klinički centar su obavezali da firmi “Demetra tours” iz Podgorice, po pravosnažnosti istog rješenja, nadoknade troškove sastavljanja žalbe u iznosu od 484 eura.

Na portalu javnih nabavki sporni tender Kliničkog centra je objavljen 13. decembra prošle godine, dok je pojašnjenje tenderske dokumentacije objavljeno 21. decembra.

Bonus video: