NAJVIŠE BAZNIH STANICA

Telenor 4G mreža i dalje najveća u Crnoj Gori

Rezultati mjerenja pokazuju i da se, u urbanim sredinama, u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 Mbps u download-u, odnosno 34,0 Mbps u upload-u
926 pregleda 0 komentar(a)
Telenor, Foto: Telenor
Telenor, Foto: Telenor

Telenor ima najveću pokrivenost 4G mrežom u Crnoj Gori, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). Prema rezultatima mjerenja kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, Telenor ima najbolji kvalitet usluga prenosa govora i odlične rezultate u oblasti prenosa podataka.

,,Telenor ima najveći broj 4G baznih stanica u zemlji, čak 364, a u 95% slučajeva za usluge prenosa podataka koristi se 4G tehnologija. To znači da Telenor mreža omogućava korisnicima da nesmetano surfuju internetom, preuzimaju velike količine podataka, i koriste najnaprednije servise i aplikacije, uz ujednačen kvalitet mreže širom Crne Gore“, rekao je Ratko Pustahija, direktor Tehnike u Telenoru u Crnoj Gori.

Rezultati mjerenja pokazuju i da se, u urbanim sredinama, u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 Mbps u download-u, odnosno 34,0 Mbps u upload-u.

Mjerenje je sprovedeno tokom novembra i decembra prošle godine u svim gradovima i najvažnijim putnim pravcima u Crnoj Gori, za sva tri operatora istovremeno. Proces obuhvata mjerenje različitih parametara, uz pomoć kojih je moguće uporediti kvalitet pruženih usluga.

Telenor nastavlja da intenzivno ulaže u razvoj svoje mreže, koja omogućava korisnicima da u svakom trenutku dobiju uslugu visokog kvaliteta.