ZA 766 DEPONENATA

Isplata garantovanih depozita Atlas banke: Do 12 sati isplaćeno 7,62 miliona eura

"Na 75 isplatnih mjesta Crnogorske komercijalne (CKB), Hipotekarne, NLB i Societe Generale banke Montenegro do 12 sati je isplaćeno 7,62 miliona eura za 766 deponenata", navodi se u saopštenju FZD
591 pregleda 0 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Luka Zeković
Atlas banka, Foto: Luka Zeković

Na šalterima banaka određenih za isplatu garantovanih depozita Atlas banke u stečaju, do 12 sati je isplaćeno 7,62 miliona eura za 766 deponenata.

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) saopšteno je da je u deset sati počela isplata garantovanih depozita za ukupno 90,02 hiljade deponenata Atlas banke i da se ona obavlja bez zastoja i prigovora.

"Na 75 isplatnih mjesta Crnogorske komercijalne (CKB), Hipotekarne, NLB i Societe Generale banke Montenegro do 12 sati je isplaćeno 7,62 miliona eura za 766 deponenata", navodi se u saopštenju FZD.

Ukupni depoziti kod Atlas banke, u koju je 5. aprila uveden stečaj, iznose 186,44 miliona eura, od čega je 89,59 miliona garantovanih. Zakonom o zaštiti depozita definisane su obaveze FZD-a da obavi obračun i počne isplatu garantovanih depozita u roku od 15 radnih dana od uvođenja stečaja.

Iz Fonda je ranije objašnjeno da deponenti mogu preuzeti garanovani depozit u narednih deset godina, od čega u periodu od tri godine kod navedenih banaka. Nakon toga depoziti se mogu preuzeti direktno od Fonda.