Brano Mićunović duguje Budvi još 390.000 eura za komunalije

Kada je dobila garanciju od banke da je može aktivirati ukoliko Mićunović, koji je do sada bio redovni platiša zakasni u izmirivanju obaveza za komunalije, Opština je prije sedam dana izbrisala hipoteku iz katastarske evidencije Uprave za nekretnine, sa zemljišnog kompleksa od 6.500 kvadrata u Reževićima
9346 pregleda 11 komentar(a)
Mićunovićev “Zeta film” 2016. godine zaključio ugovor sa Opštinom o izmirivanju komunalija u ratama, Foto: Luka Zeković
Mićunovićev “Zeta film” 2016. godine zaključio ugovor sa Opštinom o izmirivanju komunalija u ratama, Foto: Luka Zeković

Budvanska kompanija “Zeta film”, u većinskom vlasništvu nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, duguje Opštini Budva još 390 hiljada eura za komunalije za gradnju luksuznog kondo hotela na mjestu porušene zgrade nekadašnjeg filmskog preduzeća, nadomak Staroga grada.

Za preostale tri godišnje rate na ime komunalija, koje treba da budu izmirene zaključno sa decembrom 2021. godine, Mićunović je prije desetak dana dostavio opštinskoj Službi za naplatu naknade za komunalno opremanje gradskog zemljišta bankarsku garanciju. To je bio preduslov da Opština deblokira njegovu zemlju u Reževićima. Kada je dobila garanciju od banke da je može aktivirati ukoliko Mićunović, koji je do sada bio redovni platiša zakasni u izmirivanju obaveza za komunalije, Opština je prije sedam dana izbrisala hipoteku iz katastarske evidencije Uprave za nekretnine, sa zemljišnog kompleksa od 6.500 kvadrata u Reževićima.

Opština i Mićunovićev „Zeta film“ zaključili su u decembru 2016. godine ugovor o izmirivanju komunalija u ratama.

Ugovorom se „ Zeta film“ obavezala da na ime gradnje luksuznog 12-etažnog kondo hotela, ukupno u pet godišnjih rata uplati 794 hijade eura. Kao garanciju da će izmiriti obavezu do 15. decembra 2021. nikšićki biznismen založio je atraktivni zemljišni kompleks od 6.470 kvadrata u Reževićima, na koji je Opština Budva u januaru 2017. godine upisala hipoteku.

Mićunović je 2016. uplatio učešće od 145.972,33 eura, a u decembru 2017. i 2018. izmirio ukupno dvije godišnje rate od po 129.753,18 eura. Ostalo je da izmiri još tri rate u ukupnom iznosu od 389.259 eura.

Skidanjem hipoteka, Mićunović sada može da realizuje kuporodajni ugovor, koji je u avgustu prošle godine zaključio sa podgoričkom firmom „Savana commercial retail“, koja je “bacila oko” na zemlju na pjeni od mora.

„Vijesti“ su nedavno objavile da se Mićunović obavezao da će do maja izmiriti sve obaveze na ime komunalija Opštini, što je bio uslov u kupoprodajnom ugovoru.

Predugovor o prodaji Mićunović je zaključio u avgustu prošle godine, a izvršni direktor „Savana commercial retail“, Veselin Mijač, nedavno je za „Vijesti“ potvrdio da će Mićunović izmiriti sve obaveze, kako bi oni u maju preuzeli vlasništvo nad zemljišnim kompleksom u Reževićima.

„Vlasnici u pravnom smislu još nijesmo postali. Po predugovoru vlasnici smo u maju 2019. godine. Sve obaveze koje gospodin Mićunović ima prema Opštini Budva, biće izmirene najkasnije do toa roka“, kazao je biznismen iz Švedske koji ima crnogorske korijene. „Savana commercial retail“, vlasnik je podgoričkog tržnog kompleksa „Gintaš“ i hotela „Ramada“, kojeg je prije dvije godine trgovala od turskih investitora za nevjerovatnih 24 miliona eura.

Mićunović je u proteklih godinu i po, od kada je najavljena gradnja kondo hotela u srcu Budve, prodao nekoliko atraktivnih nekretnina koje su bile u njegovom vlasništvu u Crnoj Gori. Nikšićanin je krajem 2017. godine prodao zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana, iznad Miločerskog parka, budvanskoj kompaniji “Allianz group”.

Prije toga prodao je i plac od dvije hiljade kvadrata na Savinom kuku na Žabljaku, na kome je bio suvlasnik sa svojim poslovnim partnerom Savom Grbovićem. Tu zemlju u ski-centru je kupila „Aithon ski resort“ sa sjedištem na Žabljaku.

Za gradnju kondo-hotela 16 miliona eura

U decembru 2016. ministar održivog razvoja Pavle Radulović potpisao je građevinsku dozvolu kompaniji ”Zeta film”, kojom je dozvoljeno da se na mjestu stare zgrade ”Zeta filma”, može izgraditi kondo-hotel spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata. Kompanija planira da u gradnju uloži 16 miliona eura. Stara zgrada “Zeta filma” je porušena i trenutno se intenzivno izvode radovi na temeljima, odnosno, podzemnim etažama.

Bonus video: