Raspopović: Sistem je postao krajnje haotičan

Podrška akcionara je već izvjesna, a nadamo se da će doći i do saradnje sa berzom, Komisijom za hartije od vrijednosti (KHOV) i državnim organima, kako bi se ambijent na tržištu kapitala konačno unaprijedio", rekao je Raspopović
172 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Raspopović, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Raspopović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.03.2018. 07:45h

Osnovana je Crnogorska asocijacija malih akcionara Crne Gore. Njeno osnivanje nedavno su najavili, nakon održane skupštine akcionara "Port of Adria" iz Bara, nezadovoljni manjinski akcionari koji tvrde da su im ugrožena pravo po oasnovu akcija koje posjeduju ne samo u ovom već i drugim domaćim kompanijama.

"Svi koji se bave domaćim tržištem kapitala su zaista razočarani, položajem manjinskih akcionara koji je na najnižem stepenu od kada tržište postoji. Zbog toga se rodila ideja za osnivanjem krovne organizacije. Cijeli sistem je postao krajnje haotičan i nejasna je uloga pojedinih činilaca na tržištu“, saopštio je "Vijestima" Aleksandar Raspopović, direktor Crnogorska asocijacija malih akcionara.

On je istakao da su u samom procesu osnivanja ove organizaije "naišli na mnogo veću podršku nego što su mislil".

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Crnogorska asocijacija malih akcionara biti prvo profesionalno udruženje akcionara u Crnoj Gori. Već su obezbijeđene kancelarije i sredstva za rad. Podrška akcionara je već izvjesna, a nadamo se da će doći i do saradnje sa berzom, Komisijom za hartije od vrijednosti (KHOV) i državnim organima, kako bi se ambijent na tržištu kapitala konačno unaprijedio", zaključio je Raspopović.

Bonus video: