Vlada izdvojila skoro 700 hiljada eura za napajanje kompleksa Đalovića pećine

Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla, a rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, piše u saopštenju
1291 pregleda 0 komentar(a)
Elektroenergetska infrastruktura za potrebe budućeg kompleksa Đalovića pećine, Foto: Vlada Crne Gore
Elektroenergetska infrastruktura za potrebe budućeg kompleksa Đalovića pećine, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore opredijelila je kroz Kapitalni budžet skoro 700.000 eura za izgradnju primarne elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, na teritoriji opštine Bijelo Polje, a ugovor za ove radove danas su potpisali Uprava javnih radova i danilovgradsko preduzeće “Eurozoks”, saopšteno je iz Vlade.

Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla, a rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, piše u saopštenju.

Navodi se da predviđeni dalekovod povezuje elektroenergetsku infrastrukturu postojeće trafostanice 35/10 Nedakusi i planirane trafostanice 35/10 Bistrica.

Pored toga što će obezbijediti napajanje infrastrukture budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ova investicija će, kako je objavljeno, ujedno doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava koja pripadaju tom području.

Na ovaj način, ulaganje u valorizaciju turističkih kapaciteta Đalovića pećine, direktno će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana tog dijela opštine Bijelo Polje, zaključuju iz Vlade Crne Gore.

Bonus video: