U Danilovgradu otvoren MAN centar: "Vlada će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent"

Premijer je najavio da će u narednih nekoliko godina u Danilovgradu biti preko 30.000.000 eura investicija u kapitalnu infrastrukturu
2746 pregleda 3 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Vlada Crne Gore
Sa otvaranja, Foto: Vlada Crne Gore

U Danilovgradu je danas otvoren novi MAN centar, u koji je investirano više od 2,3 miliona eura. Taj objekat gradila je MAN Truck & Bus AG Minhen SR Nemačka, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od 100 godina iskustva u proizvodnji privrednih vozila.

Premijer Duško Marković nakon otvaranja kazao je da će Vlada raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis.

"Prije svega da izrazim zadovoljstvo realizacijom projekta njemačke kompanije MAN koja predstavlja značajan dalji podsticaj razvoju Danilovgrada i ne samo Danilovgrada nego i Crne Gore. Imati MAN u Crnoj Gori i Danilovgradu zaista je ne samo privilegija nego i dobar pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija“, kazao je Marković.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da je MAN centar rađen sedam mjeseci i da će investitori i dalje imati podršku lokalnih vlasti.

Marković je istakao da će taj prodajno-servisni centar dati podsticaj održivosti te investicije ali i ekomomiji cijele opštine Danilovgrad.

Najavio je da će u narednih nekoliko godina u Danilovgradu biti preko 30.000.000 eura investicija u kapitalnu infrastrukturu, da je planirana rekonstrukcija magistralnog puta Danilovgrad – Podgorica i završetak starog puta između Glavnog grada i Danilovgrada.

"Naša ekonomija ide uzlazunom putanjom. Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8 odsto, što je među pet najvećih stopa rasta u Evropi. Mi ne želimo da to bude zamah već da to bude kontinuitet“, istakao je predsjednik Marković.

Premijer je kazao da pokazatelji u prvom kvartalu ove godine govore da u svim sektorima imamo značajano veći rast u odnosu na četvrti kvartal 2018, što znači da će i ova godina rezultirati visokom stopom rasta.

"To znači nova radna mjesta, bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da taj tempo održi, da unaprijedi poslovni ambijent i da strani invesetirori imaju sve uslove za biznis i održanje tog biznisa“, rekao je Marković.

Bonus video: