SASTANAK GOLUBOVIĆA I AZESKOG SA MARKOVIĆEM I ZAEVOM

U najavi grant od 50 miliona eura za region

"Premijeri su upoznati sa aktivnostima Komorskog investicionog foruma, međukomorske asocijacije Zapadnog Balkana koja je 2015. godine osnovana kao tekovina Berlinskog procesa"
533 pregleda 0 komentar(a)
Golubović, Azeski, Zaev i Marković, Foto: PKCG
Golubović, Azeski, Zaev i Marković, Foto: PKCG

Odobravanje granta od oko 50 miliona eura, koji bi preko Njemačke razvojne banke KfW i Kancelarije Komorskog investicionog foruma bio plasiran regionu, je u najavi, saopšteno je danas na sastanku predsjednika Privredne komore Crne Gore (PKCG) Vlastimira Golubovića i predsjednika Stopanske komore Sjeverne Makedonije Branka Azeskog sa premijerima Crne Gore i Makedonije Duškom Markovićem i Zoranom Zaevim.

Kako je saopšteno iz PKCG, sastanak je održan u Kancelariji Generalnog sekretara KIF-a, koja je od februara 2019. godine u Podgorici.

"Premijeri su upoznati sa aktivnostima Komorskog investicionog foruma, međukomorske asocijacije Zapadnog Balkana koja je 2015. godine osnovana kao tekovina Berlinskog procesa. Komorski investicioni forum zastupa interese 350.000 kompanija. Njegov rad je fokusiran na razvoj regionalne saradnje čime se doprinosi stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju PKCG.

Dodaje se da je KIF kreirao elektronsku platformu koja doprinosi promociji Balkana kao jedinstvene investicione desticnacije.

"Uskoro će preko ovog foruma početi realizacija regionalnog projekta unapređenja obrazovnog sistema koji će stvarati kadar u skladu sa potrebama tržišta rada", piše u saopštenju PKCG.

Sagovornici su još jednom istakli značaj privredne saradnje na Zapadnom Balkanu i privrženost baštinjenju snažnih partnerskih veza za doborobit ekonomskog razvoja regiona.

Preporučujemo za Vas