Leković: Slučaj “Godišnji odmor” podsjeća neodoljivo na slučaj “Limenka”

"Demokrate javno pozivaju nadležne da ispitaju oba pomenuta slučaja, da se utvrdi ko je propustio i zbog čega da “poštuje zakon” u slučaju “Godišnji odmor”, ali i da li je i, ako jeste, ko je zloupotrijebio položaj, te nezakonito praznio kasu Turističke organizacije Bara"
146 pregleda 0 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 20.03.2018. 10:00h

Član IO Opštinskog odbora barskih Demokrata Momčilo Leković kazao je da će u Baru "sve mahinacije i zloupotrebe partijskih činovnika DPS-a doći na svoju naplatu."

"Posljednja dva slučaja “zakonitog” ili nezakonitog pražnjenja opštinske kase vezana za bivše barske opštinare iz redova DPS-a dokazuju da Aco i Žarko nisu i očigledno neće biti jedini kada su mahinacije na štetu građana Crne Gore odnosno građana Bara u pitanju. Za ovaj novokomponovani dvojac može se reći da je samo na papiru bivši kadar, jer je teško povjerovati da Franović i Ivanović mogu ili žele pobjeći iz zagrljaja “barske nemani” iliti DPS-a kako vole da ih službeno zovu. Slučaj “Godišnji odmor” podsjeća neodoljivo na slučaj “Limenka”, samo u manjem obimu. Znajući spremnost na zloupotrebu, te proračunato razmišljanje DPS funkcionera, i ne čudi što brAco nije jedini koji “poštuje” zakone odnosno ugovore o radu, kao u slučaju “Godišnji odmor”, koji je na čekanju sve dok “bivši” funkcioner ne stekne hrabrost da prijetnje sprovede u djelo. Nadalje, slučaj “Turistička kasa” neodoljivo podsjeća na slučaj pronevjere opštinskog novca, odnosno zloupotrebe službenog položaja od prije 4 godine od strane bivšeg gradonačelnika Žarka Pavićevića, koji je na isti način odstranjen iz partijske “službe” DPS-a kao i sada Neda Ivanović, sada “penzionerka”, a do juče direktorica TO Bar, jednog od javnih preduzeća u čiju su se kasu tokom nekoliko posljednjih nekoliko godina slivala značajna finansijska sredstva. Prvi se javio, tu je, ističe svoje zakonito pravo, kako kaže “ljut” je na svoje nekadašnje kolege visoko rangirane u službi, do te mjere da su mu sada portir i kafe kuvarica bitniji od njih samih, istih onih koje je do prije koji mjesec iskreno “savjetovao”, kako u sklopu funkcije, tako i kolegijalno u sklopu partijskih aktivnosti. Da je možda u posljednjih 5 godina propustio neku od sjednica lokalnog odbora, možda bi mu i povjerovali. Sem ako su mu se kao Milovom kadru očigledno zamjerili Duškovi prijatelji, te je sada odlučio da im se “sveti” naplatom “zakonitog” potraživanja. Obje varijante kada su DPS-ovci u pitanju u potpunosti “piju vodu”", rekao je Leković.

On je kazao da "za razliku od ovog prvog “zakonitog”, za drugi slučaj nadležni kažu da izviđaj još uvijek traje, ali glavnog nosioca posla u TO do sinoć nije bilo ni na mapi, pa ni na onoj između “dvije obale”, koji je i sama posljednjih godina kao projekat iznjedrila."

"Ona je očigledno, po kratkom i hitnom postupku, poslata u “ilegalu” ili blaže rečeno, penziju. Da li mirnu ili kao Žarkovu – burnu i tmurnu – tek ćemo da vidimo. Kuriozitet da je taj postupak uklanjanja toliko bio hitan pokazuje činjenica da su kao vršioca dužnosti direktora TO postavili kadar, a da prije toga niijesu provjerili da li taj kadar zaista ispunjava zakonske uslove. Demokrate javno pozivaju nadležne da ispitaju oba pomenuta slučaja, da se utvrdi ko je propustio i zbog čega da “poštuje zakon” u slučaju “Godišnji odmor”, ali i da li je i, ako jeste, ko je zloupotrijebio položaj, te nezakonito praznio kasu Turističke organizacije Bara? Jasno je da su ovi slučajevi svojevrstan uvod u strmoglavi pad i poraz DPS-a u Baru na lokalnim izborima 27. maja, gdje će sve mahinacije i zloupotrebe partijskih činovnika DPS-a doći na svoju naplatu, inače kao što su i Svetove u Budvi te 2016. godine, kada je DPS politički počišćen sa budvanske političke scene", zaključio je Leković.

Bonus video: