ACG naplatio i aprilsku fakturu zakupcu fri-šopova

Zakupac fri-šopova tužio je ACG krajem prošle godine Privrednom sudu i traži obeštećenje od 3,5 miliona eura, jer ACG mjesecima dovodi u pitanje stari ugovor o zakupu, prećutno produžen na dodatni rok još pet godina, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija i Ministarstva saobraćaja iz marta 2011. godine
808 pregleda 0 komentar(a)
Zakupac tužbom traži 3,5 miliona: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Zakupac tužbom traži 3,5 miliona: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Aerodromi Crne Gore (ACG), čiji je izvršni direktor Danilo Orlandić, naplatili su 5. maja ove godine aprilsku fakturu Regal Impexu za zakup slobodnih carinskih prodavnica na podgoričkom i tivatskom aerodromu.

Zakupac fri-šopova tužio je ACG krajem prošle godine Privrednom sudu i traži obeštećenje od 3,5 miliona eura, jer ACG mjesecima dovodi u pitanje stari ugovor o zakupu, prećutno produžen na dodatni rok još pet godina, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija i Ministarstva saobraćaja iz marta 2011. godine.

Sutkinja Privrednog suda Milica Popović jučerašnju raspravu je odgodila za 17. jun ove godine i službenim putem zatražila da se iz Vlade dostave saglasnosti za produženje zakupa dva ministarstva.

Regal Impex podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora Orlandića, predsjednik Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Ilije Mašanovića, pomoćnika ministra za vazdušni saobraćaj Zorana Kostića i kompanije “Air Rianta International” iz Republike Irske, koja se javila na prošlogodišnji tender ACG za zakup fri-šopova. Poslije skoro sedam mjeseci ovaj tender još nije okončan, niti je izabran novi zakupac fri šopova u Pogorici i Tivtu.

Bonus video: