Kupci stanova: Završite stečaj u DBR-u

2281 pregleda 0 komentar(a)
Kupci traže da preuzmu stanove: Zgrada DBR Budva, Foto: Vuk Lajović
Kupci traže da preuzmu stanove: Zgrada DBR Budva, Foto: Vuk Lajović

Kupci stanova nedovršene stambene zgrade na zaobilaznici preko puta Srednje škole „Danilo Kiš“ pozvali su nadležene institucije da završe stačajni postupak u firmi “DBR” koja ih je gradila i time zaustave dalje finansijsko propadanje 16 porodica kojima prijeti da ostanu bez svojih nekretnina.

Stečajna upravnica firme DBR Tijana Ćoso krajem februara je kazala da je u toku krivična istraga tužilaštva zbog poslovanja DBR i da stečaj zbog toga ne može biti zaključen.

U otvorenom pismu, koje su potpisali svih 16 kupaca stanova, dostavljenom „Vijestima“, ističu da se nalaze u krajnje bezizlaznoj situaciji, jer stečajni postupak i pored činjenice da je prije sedam mjeseci izmiren kompletan stečajni dug, nije zaključen, a strahuju i od rasta troškova stečajne uprave.

„Stečaj nije zatvoren ni nakon sedam mjeseci od kada je jedan od vlasnika nekretnina u stambenoj zgradi izmirio i uplatio depozit na ime troškova stečajnog postupka. Podsjećamo, nad privrednim društvom DBR koji je suinvestitor naše stambene zgrade uveden je u februaru 2018. stečajni postupak, za šta mi, kao kupci stanova, nijesmo imali informaciju duži vremenski period“, navode kupci stanova.

Oni su naveli da je 25. februara ove godine održana rasprava, na kojoj je stečajni sudija Miodrag Anđelić konstatovao da su se stekli uslovi za donošenje rješenja o izlasku iz stečaja.

„Ali, do dana današnjeg rješenje nije donijeto. Nesporno je da je zgrada izgrađena našim novcem, jer gotovo svi stanovi su plaćeni u cjelosti na početku izgradnje stambenog objekta. Podsjećamo da je zgrada trebalo da bude završena još 1. jula 2017. Probijanje svih zakonskih rokova završetka izgradnje, a zatim troškovi stečajnog postupka, doveli su nas u situaciju da trpimo ogromne materijalne gubitke, koji su nadvisili sve naše i mogućnosti naših porodica. Oni su za nas nepotrebni, nerealni i neprihvatljivi“, ističu kupci.

Oni apeluju na sve nadležne organe u ovom postupku da preduzmu sve potrebne radnje u cilju urgentnog donošenja rješenja o obustavi stečajnog postupka.

Bonus video: