Sekulić: Prosjek Đurovića na studijama bio je 6,75, a Kovijanić studirao osam godina

Sekulić tužbom tvrdi da Kovijanić i Đurović nijesu mogli biti izabrani jer im je to u Savjetu EKIP-a treći uzastopni mandat što zakon zabranjuje. Đurović i Kovijnić su te tvrdnje ranije odlučno negirali
7168 pregleda 8 komentar(a)
Đurović i Sekulić, Foto: Savo Prelević
Đurović i Sekulić, Foto: Savo Prelević

U Osnovnom sudu u Nikšiću danas je okončana rasprava po tužbi člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zorana Sekulića koji je tužio Skupštinu Crne Gore i tražio od suda da poništi prošlogodišnje odluke o izboru Branka Kovijanića, za predsjednika Savjeta EKIP-a, i Šalete Đurovića, za člana Savjeta EKIP-a.

Sudija nikšićkog Osnovnog suda Iva Petrović najavila je da će presudu donijeti 3.jula ove godine i strankama je dostaviti poštom.

U završnoj debati pred sudom “isplivale” su i reference dva osporena člana, a Sekulić ih je, prema zapisniku, u koji su “Vijesti” imale uvid, doveo u pitanje ističući da je “prosječna ocjena Đurovića na studijama Pravnog fakulteta bila 6,75, a da je Kovijanić studirao osam godina”.

Sekulić tužbom tvrdi da Kovijanić i Đurović nijesu mogli biti izabrani jer im je to u Savjetu EKIP-a treći uzastopni mandat što zakon zabranjuje. Đurović i Kovijnić su te tvrdnje ranije odlučno negirali. Zastupnica Skupštine pred sudom bila je Sanja Jaredić koja je istakla da “navodi tužioca koji daje neka svoja tumačenja odredbi Zakona o elektronskim komunikacijama ne mogu dovesti u pitanje zakonitost odluka Skupštine CG čije se poništaj”, prema njenom mišljenju, tužbom “neosnovano traži”.

Što se tiče samog načina glasanja iz zapisnika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet se vidi, kako je istakao Sekulić, “da je isto bilo tajno, da su se na listi nalazili kandidati svi kandiati koji po ocjeni odbora ispunjavaju uslove, a da su od tih kandidata samo Đurović i Kovijanić dobili po sedam glasova”.

“To je apsurdni rezultat koji je po mnogo čemu indikativan, a kada su u pitanju izbori nikada se, do sada, nije desilo da od kandidata koji praktično imaju jednake šanse niko ne dobije ni jednog glasa, a da samo jedan dobije sve glasove. Očigledno da se radi o visokom stepenu prethodne koordinacije”, zaključio je Sekulić.

Vrhovni sud odbio reviziju postupka za neisplaćene odmore

Vrhovni sud CG odbacio je kao nedozvoljen zahtjev EKIP-a za revizijom sudskog postupka kojim je Zoranu Sekuliću pravosnažno dosuđeno da se isplati 4.250,99 eura za neiskorišćene dane godišnjeg odmora u periodu od 2009. do 2016. godine, dok je bio direktor Agencije, plus zakonske kamate za nepunu godinu, kao i sudski troškovi od 120 eura.

Sekulić je bio direktor EKIP-a od osnivanja u martu 2001. do pred kraj prvog kvartala 2017. godine. EKIP navedeni dug za neisplaćeni dio godišnjih odmora nije želio da prizna.

Bonus video: