DPS Zete i Tuzi: Vrijedni domaćini su zajednička briga lokalne i državne vlasti

"Neodgovorne mlade kolege iz URA-e po ustaljenoj praksi izlaze u javnost i saopštavaju neistine"
71 pregleda 1 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 17.03.2018. 13:51h

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) Zete i Tuzi su saopštili da vrijedni domaćini iz Zete i Tuzi nijesu kolateralna šteta neodgovorne vlasti, već naprotiv, oni su zajednička briga lokalne i državne vlasti, odnosno Glavnog grada i Ministarstva poljoprivrede.

"Dok gospoda iz URA-e pišu neargumentovana saopštenja u kojima iznose netačne tvrdnje, vladajuća koalicija postupa odgovorno i u skladu sa dobijenim mandatom povjerenja i odgovornosti, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS) Zete i Tuzi.

Oni su reagovali na saopštenje Balše Vujačića iz Građanskog pokreta URA koji je kazao da su "poljoprivrednici iz Zete i Malesije su kolateralna šteta neodgovorne vlasti".

"Ovim putem želimo da obavijestimo neobaviještenu gospodu iz URA-e. Upravo na jučerašnjoj sjednici gradskog parlameta usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada – Podgorice. U toj Odluci navodi se da se objektima od opšteg interesa, smatraju, između ostalih, i objekti ruralnog razvoja (poljoprivredni, stočarstva, vinogradarstva i voćarstva), a primjenjuje se za područja koja nemaju planska dokumenta da bi gradnja mogla biti legalno realizovana", istakli su iz DPS Zete i Tuzi.

Oni su dodali da to znači da se juče usvojenom Odlukom stvaraju uslovi da poljoprivrednici sa teritorija opština u okviru Glavnog grada kao i drugih područja Grada mogu nesmetano aplicirati za donošenje Odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova, bez obzira na status planske dokumentacije u predmetnoj zoni, a samim tim i za sredstva kroz Projekat IPARD II.

"Dakle, pomenute izmjene izvršene su u cilju stvaranja uslova da se navedeni objekti ruralog razvoja mogu smatrati loklanim objektima od opšteg interesa. Iz navedenog može se zaključiti da vrijedni domaćini iz Zete i Tuzi nijesu kolateralna šteta neodgovorne vlasti, već naprotiv. Oni su zajednička briga lokalne i državne vlasti, odnosno Glavnog grada i Ministarstva poljoprivrede. Upravo i jučerašnja Odluka potvrda je toga i nastala je kao rezultat komunikacije Grada i Ministarstva u susret stvaranju pretpostavki za korišćenje značajnih, već raspoloživih sredstava kroz IPARD program. Sa druge strane, neodgovorne mlade kolege iz URA-e po ustaljenoj praksi izlaze u javnost i saopštavaju neistine. Njihovo neznanje moglo bi se donekle tolerisati, ali je neshvatljivo odsustvo želje da se informišu u vezi upravo juče donešene Odluke. Osim toga, mogli su prisustvovati i predstavljanju IPARD programa koji je takođe juče organizovan i u Golubovcima i u Tuzima. Ali, dok su oni pisali svoje partijsko saopštenje, koje obiluje netačnim informacijama, prezentaciji programa u obje opštine pristvovali su brojni vrijedni domaćini, što je najbolji demant urinom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena", kazali su iz DPS Zete i Tuzi.

Bonus video: