Sad će saslušavati svjedoke “Vijesti”

Apelacioni sud poništio je prije više od dva mjeseca prošlogodišnju presudu Privrednog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev kompanije Daily Press, vrijedan 660.000 eura protiv Pink M Company
2329 pregleda 0 komentar(a)
“Negativna kampanja protiv “Vijesti”, nelojalna konkurencija, neistine...”, Foto: Zoran Đurić
“Negativna kampanja protiv “Vijesti”, nelojalna konkurencija, neistine...”, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2019. 08:35h

Privredni sud juče je odlučio da sasluša 8. jula ove godine Jaroslava Goru, bivšeg predstavnika jednog od suvlasnika firme Daily Press, kao i finansijsku analitičarku Elenu Popović u parničnom postupku koji je prije nekoliko godina Daily Press, izdavač dnevne novine “Vijesti”, pokrenuo protiv Pink M Company. To je Privredni sud uvažio u ponovljenom postupku, nakon što mu je naložio Apelacioni sud. Tužba je podnijeta zbog nelojalne konkurencije, iznošenja neistinitih i uvredljivih tvrdnji, kao i narušavanja ugleda brenda “Vijesti” na tržištu medija. Negativna kampanja Pinka protiv “Vijesti” i njegovih osnivača, od 16. novembra 2013. do druge polovine februara 2014. godine, predmet je ovog spora, a nastavljena je i nakon tog perioda.

Apelacioni sud poništio je prije više od dva mjeseca prošlogodišnju presudu Privrednog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev kompanije Daily Press, vrijedan 660.000 eura protiv Pink M Company.

Predmet je vraćen Privrednom sudu na ponovno odlučivanje, a Apelacioni sud je, između ostalog, utvrdio da je sutkinja Privrednog suda Dijana Raičković pogrešno zaključila da dva medija nijesu konkurenti na istom tržištu i da nemaju iste potrošače.

Raičkovićeva, nakon juče obnovljenog postupka, zakazala je, postupajući prema ukidnim razlozima prve presude, saslušanje dva svjedoka. Najavila je da će naknadno odlučiti, zavisno od njihovog iskaza, o ranijem zahtjevu Daily Pressa da vještak Milenko Popović sprovede ekonomsko-finansijsko vještačenje, a Gorazd Slak multidisciplinarno vještačenje kojim bi trebalo da se u konačnom utvrdi šteta koju je brend Vijesti pretrpio zbog negativne kampanje Pinka i nelojalne konkurencije.

Advokatica Daily Pressa Ljubica Đukanović ostala je pri svim dosadašnjim navodima tužioca u postupku i zatražila od Raičkovićeve da postupi u skladu sa svim ukidnim razlozima Apelacionog suda vezano za prethodnu presudu, odnosno, da sasluša dva od tri predložena svjedoka koje je Daily Pressu predložio, kao i da se obave tražena vještačenja.

Advokatica PINK M Company Milena Vujisić ostala je pri dosadašnjoj odbrani te kompanije, nije imala novih dokaznih predloga, ali se usprotivila daljem izvođenju dokaza koje je predložila tužilačka strana jer, kako je istakla, to vodi “odugovlačenju sudskog postupka”. Sud je zadužio Đukanovićevu da, u najkraćem roku, dostavi adrese dva predložena svjedoka i obavijesti sud o tome da li Jaroslav Gora govori službeni jezik koji je u upotrebi u Crnoj Gori i da li je neophodno obezbijediti uslove za simultano prevođenje na narednom ročištu, kako bi blagovremeno bili za to uplaćeni troškovi.

Bonus video: