Lovćen lider na tržištu osiguranja sa učešćem od oko 40 odsto

“Ovdje smo da stvaramo sigurnu budućnost... Moram da kažem da se samo na teritoriji Crne Gore Triglav zove Lovćen”, istakao je direktor Matjaž Božić odgovarajući na pitanja
600 pregleda 0 komentar(a)
Božić, Foto: Luka Zeković
Božić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.06.2019. 13:38h

Lovćen osiguranje AD Podgorica sa premijom od skoro 33 miliona eura, i dalje je lider na tržištu osiguranja u Crnoj Gori sa ukupnim učešćem od oko 40 odsto.Lovćen grupu danas čine tri kompanije: Lovćen životno osiguranje, Lovćen neživotno osiguranje i Lovćen auto.

“Ukupna fakturisana bruto premija na nivou grupe povećana je u 2018.godini za 5,2 odsto u odnosu na 2017. godinu. U dijelu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od skoro tri odsto, a kod životnih osiguranja povećanje je više od 50 odsto. Trend uspješnog poslovanja nastavljen je i u 2019.godini“, saopštio je direktor Matjaž Božić, na konferenciji za novinare upriličenoj u Hotelu „Hilton“

Sa novom strategijom poslovanja koja će se fokusirati na “stabilnost i jednostavnost” tradicionalni plavi logo Lovćen osiguranja je zamijenjen regionalnim crvenim logom Triglav grupe, a zadržali su Lovćen kao prepoznatljiv brend među svim zemljama bivše Jugoslavije, gdje slovenačka grupacija Triglav, kao većinski vlasnik, posluje.

“Ovdje smo da stvaramo sigurnu budućnost... Moram da kažem da se samo na teritoriji Crne Gore Triglav zove Lovćen”, istakao je Božić odgovarajući na pitanja.

Kako bi se odgovorilo savremenim izazovima i unaprijedilo poslovanje osvježena strategija Triglav grupe kojoj pripada i Lovćen grupa, za period od 2019.do 2022. Godine sadrži inovacije u organizaciji i sprovođenju procesa.

“Obnavljanje organizacione kulture, fleksibilnija organizaciona struktura koja omogućava sprovođenje jednostavnih i učinkovitih usluga za sve klijente, obogaćivanje tradicionalnog načina poslovanja sa digitalnim metodama i razvoj novih povezanih usluga, su neke od unaprjeđenja obuhvaćenih inoviranom strategijom”, saopštili su iz najveće crnogorske osiguravajuće kompanije.

Početkom 2011. godine Triglav INT, holdinška družba d.d iz Slovenije, kupila je većinsko vlasništvo Lovćen osiguranja.

Bonus video: