Faličan tender Opštine Plužine za rasvjetu vrijedan 195 hiljada eura

Komisija naložila Opštini Plužine da u ponovnom postupku otkloni nepravilnosti na tenderu procijenjene vrijednosti 195 hiljada eura, ponovo vrednuje izabranu ponudu i u roku od 15 dana donese zakonitu odluku
675 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu nikšićke firme Ramel i poništila odluku Opštine Plužine o izboru najpovoljnije ponude za rekonstrukciju sistema javne rasvjete, sa održavanjem i upravljanjem, za koju je bila izabrana ponuda firme Artek iz Podgorice.

Državna komisija je naložila Opštini Plužine da, u ponovnom postupku, otkloni nepravilnosti na tenderu, procijenjene vrijednosti 195 hiljada eura, na koje joj je ukazano, ponovo vrednuje izabranu ponudu i u roku od 15 dana donese zakonitu odluku.

Novac firme Ramel, uplaćen za vođenje žalbenog postupka, u iznosu od 1.950 eura, biće vraćen od strane Državne komisije, u roku od 15 dana od pravosnažnosti ovog rješenja.

Ponude firme Ramel i podgoričkog Televex-a odbijene su od naruočioca ove nabavke, kao neispravne.

Državna komisija je utvrdila da je bio osnovan žalbeni navod Ramela da je ponuda firme Artek neispravna zato što je u istoj dostavljen fotometrijski proračun svjetiljki “Lumenija” koji je neispravan.

Utvrđeno je da naručilac sporne nabavke, Opština Plužine, pobijanom odlukom nije potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje od značaja za ocjenu ispravnosti ponude Artek, i to u pogledu stručno-tehničke i kadrovske osposobljenosti po osnovu dostavljenog LDT fajla u odnosu na ponuđene LED svjetiljke, te da je na tako utvrđeno činjenično stanje pogrešno primijenjeno materijalno pravo kada je izabrana ponuda ocijenjena kao ispravna.

Bonus video: