Mehanizacija i Programat: Đukanović nema nikakve veze sa našom firmom

Iz M.P.-a navode da su navodi iz sudskih spisa prema EPCG tačni, i da su u Demokratama zapravo učinili kompaniji uslugu
2131 pregleda 1 komentar(a)
Mehanizacija i programat, Foto: Printscreen
Mehanizacija i programat, Foto: Printscreen

M.P.(Mehanizacija i Programat) nije ni tajkunska niti of-šor kompanija već AD, registrovana i privatizovana u legalnoj i transaparentnoj zakonskoj proceduri, saopštili su iz ove kopmanije.

Oni su reagovali na saopštenje Demokrata koje su saopštile da je projekat države i EPCG iskorišćen da se "u tajkunsku fimu DPS-a preliju milioni eura državnog novca, a da ta firma ne utroši nijedan jedini radni sat."

Iz Mehanizacije i Programata tvrde i da predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović nema nikakve veze sa tom firmom.

"Što se tiče Vaše očigledne namjere da kao vlasnika M.P. ''prepoznate'' predsjednika države M.Đukanovića, on ne ''stanuje'' na ovoj adresi ni kao''stanar'' ni kao ''sustanar'', dakle ni kao manjinski dioničar a kamoli kao većinski vlasnik. Nikada, i ni u kom svojstvu nije dijelio nikakvo pravo sa ovom firmom, pa ste Vi, nepoznati gospodine Demokrato, sasvim u krivu...te ste tom tendencioznom konstrukcijom, (u političke svrhe) okrivili samog sebe i promašili zadati cilj", kazali su iz M.P.

Oni su Demokratama kazali da ih za bilo koju informaciju čekaju "otvorena vrata".

Iz M.P.-a navode da su navodi iz sudskih spisa prema EPCG tačni, i da su u Demokratama zapravo učinili kompaniji uslugu.

"Čak ste nam napravili i uslugu; jer iz istorg razloga, zbog kojih tužimo EPCG, Vi tačno citirate navode iz tužbenog zahtjeva. Mi nijesmo od strane firme koja je raspisala tender(a mi ga u ozbiljnoj konkurenciji zadovoljili kao najpovoljiji ponuđač) uvedeni u posao ni nakon tri godine a uložili smo ozbiljna materijalna sredstva u pripremi za adekvatnu tehničku operativu kao i za srtučne kadrove za tako specifične poslove", navodi se u reagovanju.

Iz M.P. su pitali Demokrate, koji drugi način da se da se šteta zakonito nadoknadi, osim u sudskoj proceduri?

"Uz to napominjem da M.P. nema nikakvu nadležnost da utiče na validnost projekta koji se odvija iza tenderske''zavjese'', niti na bilo koje prateće okolnosti osim da zadovolji propisane uslove javnog tendera koji je transparentno raspisan. To što se nama deseilo, dogodilo bi se i bilo kome drugome da je na tenderu ponudio povoljnije uslove. Na kraju, uz zahvalnost što ste nas obavezali da javno pojasnimo neke činjenice zbog kojih se (opoziciono) češete na pogrešnom mjestu, napominjem Vam da se u djelatnosti kojom se bavi M.P. ne može fingirati profesionalni rezultat", kazali su iz M.P..

Bonus video: