Žugić i Joši: Poželjno je intenzivirati ekonomsku saradnju Crne Gore i SAD

Žugić je upoznao Jošija, koji je zamjenik šefa političke i ekonomske sekcije Ambasade SAD-a u Podgorici, sa stanjem u bankarskom sektoru, čiji su svi parametri poslovanja unaprijeđeni u prethodnoj godini, kao i sam sistem u dijelu većeg nivoa stabilnosti i sigurnosti
1 komentar(a)
SAD, Crna Gora, Foto: Shutterstock
SAD, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2018. 15:55h

Ekonomsku saradnju Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) poželjno je intenzivirati u narednom periodu, i to kroz veća ulaganja američkih investitora, ocijenili su guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić i predstavnik američke Ambasade u Podgorici, Vivek Joši.

Žugić je upoznao Jošija, koji je zamjenik šefa političke i ekonomske sekcije Ambasade SAD-a u Podgorici, sa stanjem u bankarskom sektoru, čiji su svi parametri poslovanja unaprijeđeni u prethodnoj godini, kao i sam sistem u dijelu većeg nivoa stabilnosti i sigurnosti.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz CBCG, kazali da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom između Crne Gore i SAD-a, uz očekivanje da će ona biti dodatno unaprijeđena u budućem periodu, posebno u segmentu ekonomije, i to kroz veća ulaganja američkih investitora u Crnu Goru, za koja već postoji interesovanje.

Žugić i Joši su saglasni da bi trebalo dodatno podsticati interesovanje američkih investitora, posebno u dijelu finansijskog sektora.

Žugić je dodao i da su uočene ranjivosti u sistemu u prethodnom periodu značajno smanjene.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji CBCG sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i njihovim pozitivnim ocjenama o stanju crnogorske ekonomije tokom prethodne misije.

Bonus video: