Spor OMP "Engineeringa" i "Plantaža": Ročište odloženo za 17. septembar

Na današnjem ročištu trebalo je da svjedoče vlasnici OMP-a, Oleg Obradović i Miodrag Ivanović, kao i direktor propale fabrike briketa "Plantomp", Petar Šćepanović
1181 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2019. 19:12h

Ročište u Privrednom sudu u sporu firme OMP "Engineering" i njenog bivšeg partnera - državne kompanije "Plantaže", opet je odloženo i to za 17. septembar.

Na današnjem ročištu trebalo je da svjedoče vlasnici OMP-a, Oleg Obradović i Miodrag Ivanović, kao i direktor propale fabrike briketa "Plantomp", Petar Šćepanović.

Iz firme OMP "Engineering" početkom maja, posredstvom svog advokata, ponudili su sudu da vještaku mašinske struke Goranu Dediću plate troškove putovanja do Austrije ili neke zemlje regiona, da bi kvalitetnije dopunio nalaz vezano za spor koji nekoliko godina vode sa "Plantažama", a od tog puta, za sada, nije bilo ništa.

Iz kabineta predsjednika suda i parničnog sudije, Blaža Jovanića, je objašnjeno "Vijestima" da je razlog za odlaganje ročišta to što je predmet bio kod vještaka, koji bi trebalo da putuje van zemlje i dopuni nalaz.

Vještak Dedić rekao je, međutim, “Vijestima” da je predmet vratio sudu jutros u osam časova, ali i da mu je tada saopšteno da je ročište ranije odloženo.

OMP "Engineering" od državne kompanije "Plantaže" tužbom traži dva miliona za nadoknadu štete na ime ulaganja u fabriku briketa, koju su gradili zajedno sa "Plantažama", i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

"Plantaže" kontratužbom traže odštetu za ulog u fabrici koja nije ni proradila.

Oprema OMP "Engineeringa" instalirana u fabrici za proizvodnju briketa od lozovine - "Plantomp" ne bi mogla da omogući proizvodnju, potvrdio je nalazom vještak mašinske struke.

Bonus video: