Herceg Novi: U vrijeme zabrane, Katić odobrio gradnju za tri kompanije

Kazne za nedozvoljenu gradnju iznose od 500 do 10 hiljada eura za pravno lice, a za fizičko lice od 30 do hiljadu eura
2967 pregleda 1 komentar(a)
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.07.2019. 16:39h

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi do sada je izdala dvadesetak kazni zbog nepoštovanja odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu.

Kazne su izdate licima koja su i nakon 15. juna izvodila građevinske radove na području prve zone, a da nisu imali odobrenje za to.

Prva zona obuhvata: građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane definisano linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom , kod Čeprnjića krivine, dalje prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 metara vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

Kazne za nedozvoljenu gradnju iznose od 500 do 10 hiljada eura za pravno lice, a za fizičko lice od 30 do hiljadu eura.

Predsjednik Opštine Stevan Katić je odobrio izvođenje radova i u razdoblju zabrane, kompanijama "Azmont Investments" koja gradi turistički kompleks Portonovi, "Imperio Holdings Limited" i "Carine", jer je ocijenjeno da je riječ o projektima od interesa za opštinu i državu.

Kompaniji "Imperio Holdings Limited" koja u Meljinama gradi depadans turističkog kompleksa "Lazure Hotel & Marina" odobreno je izvođenje radova u unutrašnjosti objekta i na montaži fasadne stolarije .

Kompaniji "Carine" odobreno je izvođenje radova koji se odnose na izgradnju hotela u Kumboru do 10. jula.

Vlasnik "Carina", Čedo Popović je prije petnaestak dana kazao da će hotel biti završen do 15. jula.

Omogućeni su i radovi na sanaciji krova škole u Kamenarima i fasade na fiksulturnoj sali škole u Bijeloj, uvažavajući činjenicu da bi ovi radovi trebalo da budu završeni do početka školske godine, a da je zabrana gradnje na snazi do 1. septembra.

Kamioni nastavljaju da istovaruju građevinski otpad u more

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi dobila je pritužbu mještana Kumbora da kamioni i noću istovaraju građevinski otpad u more.

Prijava je proslijeđena Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom na dalje postupanje.

JP Morsko dobro ranije oglasilo nenadležnim, a "Vijesti" iz MORT ni poslije pola godine nijesu dobili odgovor da li firma "Carine" ima dozvolu za nasipanje mora u Kumboru.

Bonus video: