Ko uloži dva miliona u poljoprivredu dobija državljanstvo

To je navedeno u juče usvojenom pravilniku o uslovima koje treba da ispunjavaju razvojni projekti iz poljoprivrede i drvoprerade u postupku izbora investitora koji mogu steći crnogorsko državljanstvo prema projektu ekonomskog državljanstva
1980 pregleda 7 komentar(a)
Podsticaj poljoprivrede i drvoprerade: Ministar poljoprivrede Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Podsticaj poljoprivrede i drvoprerade: Ministar poljoprivrede Milutin Simović, Foto: Luka Zeković

Stranac koji uloži dva miliona eura u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, 3,5 miliona u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda ili četiri miliona u drvopreradu, može konkurisati za crnogorsko državljanstvo.

To je navedeno u juče usvojenom pravilniku o uslovima koje treba da ispunjavaju razvojni projekti iz poljoprivrede i drvoprerade u postupku izbora investitora koji mogu steći crnogorsko državljanstvo prema projektu ekonomskog državljanstva.

Kako je navedeno u ovom dokumentu Vlade, osim ovih uslova, investitor mora da zaposli najmanje deset radnika ako se investicija odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju ili 20 radnika ako se osnosi na prerađivačku i drvnu industriju.

Investitor koji želi da dobija državljanstvo na ovaj način ne smije konkurisati za druge podsticajne mjere u vezi sa ovom investicijom. Prednost će imati oni koji ovom investicijom omogućavaju supstituciju uvoza, koriste do sada nekorišćeno poljoprivredno zemljište, ulažu u nerazvijenije opštine, podstiču saradnju sa hotelijerima,...

Vlada je usvojila odluku kojom se u spisak luka nautičkog turizma dodaje Luka Kumbor - Porto Novi.

Na javni oglas za prodaju, Vlada će dati svoj poslovni prostor sa oko 1.100 kvadrata u Ulici Vojvode Mišića u Beogradu sa početnom cijenom od 916 hiljada eura.

Bonus video: