Za isplatu dividendi akcionarima Luke Kotor 380.5 hiljada eura

“Bruto iznos dividende po akciji je 0,276 eura će prilikom isplate biti umanjen za pripadajući iznos poreza, u skladu sa važećim propisima", saopštila je danas sekretarka AD Luka Kotor, Snežana Jonica
1887 pregleda 1 komentar(a)
Jonica ispred upravne zgrade AD Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Jonica ispred upravne zgrade AD Luka Kotor, Foto: Siniša Luković

Isplata dividende za poslovnu 2018. godinu akcionarima, Luka Kotor A.D. Kotor počeće u četvrtak, 25. jula.

“Bruto iznos dividende po akciji je 0,276 eura će prilikom isplate biti umanjen za pripadajući iznos poreza, u skladu sa važećim propisima", saopštila je danas sekretarka AD Luka Kotor, Snežana Jonica.

Na redovnoj Skupštini akcionara tog preduzeća koje je u većinskom vlasništvu Opštine Kotor, održanoj 26. juna, odlučeno je da se dio dobiti ostvarene u finansijskoj 2018. godini u iznosu od 380.573 eura isplati akcionarima kao dividenda, odnosno da se isplati bruto iznos od 0.276 eura po akciji.

“Dividenda će biti isplaćena akcionarima ,Luka Kotor AD Kotor koji su posjedovali akcije na dan 26.06.2019. godine kada je održana redovna Skupština akcionara i donijeta Odluka o raspodjeli ostvarene dobiti za 2018. godinu. Akcionari će svoje iznose mogu podići na svim šalterima Crnogorske komercijalne banke, uz lični dokument", kazala je Jonica.

Bonus video: