IZABRAN JEDNOGLASNO

Tripković predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori

Tripković će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i predstavljati je u spoljnim odnosima
1399 pregleda 0 komentar(a)
Bord AmCham Montenegro, Foto: Američka privredna komora u Crnoj Gori
Bord AmCham Montenegro, Foto: Američka privredna komora u Crnoj Gori

Nikola Tripković izabran je jednoglasno za predsjednika Američke privredne komore. Tripković će preuzeti funkciju koju je do sada obavljala Katarina Bulatović, izvršna direktorica kompanije Deloitte, a čiji mandat ističe krajem mjeseca, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Tripković je izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora od 2015. godine. Iza njega je 13 godina iskustva u FMCG (Fast Moving Consumer Goods) industriji, kao i industriji robe široke potrošnje na različitim pozicijama unutar kompanije na tržistu Crne Gore, ali i regiona. Tripković je u prethodnom periodu bio angažovan kao član Upravnog odbora AmCham-a.

U skladu sa statutom Američke privredne komore, Tripković će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i predstavljati je u spoljnim odnosima.

Takođe, raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora, tako da je za potpredsjednicu izabrana Sanja Ćalasan (Pivara “Trebjesa”), za sekretara-blagajnika Branko Mitrović (Telenor Crna Gora), dok su za guvernere bez portfelja izabrani: Mladen Grgić (RE/MAX Montenegro), Nebojša Šćekić (Sava osiguranje), Predrag Lešić (doMEn), Kristof Šon (Addiko Banka), dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas