CKB: Imamo velike planove na crnogorskom tržištu

"Ne očekujemo odliv klijenata iz naših banaka, jer one nude dobre usluge.Taj broj raste zahvaljujući novim inovativnim proizvodima" rekao je Kovač
2028 pregleda 2 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Boris Pejović
Sa konferencije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2019. 19:19h

Crnogorska komercijalna banka (CKB) nakon preuzimanja Podgoričke banke ima velike planove na crnogorskom tržištu, a po završetku tog procesa na jesen 2020. godine imaćemo banku sa jakim kapitalom i likvidnošću.

To su saopštili danas na konferenciji za medije predstavnici mađarske OTP grupe koja je jedini vlasnik CKB banke. Mađarska grupacije kupila je Podgoričku banku, članicu Sosijete Generale grupe, za 35,63 miliona eura.

Predsjednik i glavni i izvršni direktor OTP banke Šandor Čanji kazao je da su se plašili da kada se spoje da će to biti velika banka, ali da su na kraju ubijedili sve regulatore da velike banke na malom tržištu mogu obezbijediti veću efikasnost privrede i bolje podržati privredu zemlje i njene projekte. On je kazao da neće žuriti sa smanjenjem broja zaposlenih i broja filijala i da tek treba da analiziraju tržište.

"OTP grupa posluje u 11 zemalja, a do kraja godine bićemo prisutni u u još jednoj državi. Fokusirali smo se na region Centralne i Istočne Evrope jer će on mnogo brže rasti od ostatka Evrope. Nadam se da ćemo u regionu ostvariti još bolje rezultate" kazao je Čanji, dodajući da im je u fokusu poslovanja u narednom periodu digitalizacija.

Glavni izvršni direktor CKB banke Pal Kovač rekao je da je transakcija preuzimanja Podgoričke banke uspješno obavljena i da im je cilj da u narednom periodu poboljšaju lidersku poziciju koju imaju na tržištu.

"Ova akvizicija je važan reper za crnogorsko bankarsko tržište na kome je CKB najvažniji igrač. Za nas je važno da klijenti ne osjete negativni uticaj ovog procesa.Spajanjem ćemo imati jaku banku u kojoj Crna Gora ima partnera. Ne očekujemo odliv klijenata iz naših banaka, jer one nude dobre usluge.Taj broj raste zahvaljujući novim inovativnim proizvodima" rekao je Kovač.

Konferenciji za medije prisustvovali su ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, bivši premijer Igor Lukšić, predsjednik Komisije za tržište kapitala Zoran Đikanović, advokat Ana Đukanović...

Bonus video: