Marković: Vjerujem da će akvizicija imati pozitivan efekat na Crnu Goru

CKB banka je kupila 16. jula na Montenegroberzi 87,6 hiljada akcija banke Societe Generale Montenegro ukupne vrijednosti 35,63 miliona eura
627 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković i Sandor Csany, Foto: Gov.me
Duško Marković i Sandor Csany, Foto: Gov.me

Akvizicija Societe Generale banke Montenegro će imati pozitivan efekat na Crnu Goru koja je u OTP grupi dobila još snažnijeg partnera za nastavak uspješne saradnje prije svega na razvojnim projektima, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je primio predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora OTP grupe, Sandora Csanyia, koja je nedavno kupila banku Societe Generale Montenegro i time ojačala svoju poziciju vodeće banke u zemlji.

Čestitavši OTP grupi na uspješnoj akviziciji Marković je ocijenio da to predstavlja važan čin i za Crnu Goru koja je dobila još snažnijeg partnera za nastavak uspješne saradnje prije svega na našim razvojnim projektima.

"Vjerujem da će jača pozicija vaše banke imati pozitivan efekat na Crnu Goru i da ćete u novoj ulozi biti još snažniji akter crnogorske ekonomije“, rekao je Marković izrazivši zahvalnost OTP grupi što je u svakoj fazi preuzimanja veoma pažljivo sagledavala zahtjeve crnogorske strane.

Marković je informisao sagovornika o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koja uključuje visok rast bruto domaćeg proizvoda i snažne investicione aktivnosti uz istovremenu fiskalnu konsolidaciju i smanjenje javnog duga.

U tom smislu bilo je riječi i o razvojnim projektima za koje bi OTP grupa mogla biti zainteresovana kao i o predstojećoj emisiji hartija od vrijednosti koju je Vlada najavila.

CKB banka je kupila 16. jula na Montenegroberzi 87,6 hiljada akcija banke Societe Generale Montenegro ukupne vrijednosti 35,63 miliona eura.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Darko Radunović, te iz OTP grupe generalni zamjenik glavnog izvršnog direktora Zsolta Barna, zamjenik glavnog izvršnog direktora Laszlo Wolf, predsjednik Borda direktora Crnogorske komercijalne banke, Nemeth Miklos i glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke Pal Kovacs.

Bonus video: