Hidroelektrana Perućica od ponedjeljka u remontu

Iz EPCG su kazali da će pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi, postrojenjima i dovodnom sistemu HE Perućica, ove godine biti revitalizovani i generatori G5 i G7
734 pregleda 0 komentar(a)
Hidroelektrana Perućica, Foto: EPCG
Hidroelektrana Perućica, Foto: EPCG

Redovni godišnji remont Hidroelektrane (HE) Perućica počeće u ponedjeljak, a potpuna obustava rada u elektrani trajaće do 31. avgusta, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da će pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi, postrojenjima i dovodnom sistemu HE Perućica, ove godine biti revitalizovani i generatori G5 i G7.

"Investicija je vrijedna milion eura, a očekuje se da bude realizovana do kraja novembra, u skladu sa Planom revitalizacije i sprovedenim postupkom javnih nabavki“, navodi se u saopštenju.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće u nedjelju, dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 27. avgusta, kako bi HE posljednjeg dana avgusta bila spremna da se ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

"Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu Perućica, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: