Đurović: Sigurnost crnogorskog avio-saobraćaja kao u EU

“Glavni cilj ACV–a, kao nacionalnog nadzornog organa, očuvanje je i podizanje nivoa sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori..."
2434 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Đurović, Foto: Savo Prelević
Dragan Đurović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora, mlada država koja broji samo 620.000 stanovnika, na impresivan način drži korak sa evropskim razvojnim kretanjima u oblasti sigurnosti i bezbjednosti u vazdušnom saobraćaju, ocjena je renomiranog britanskog časopisa “Inside Industry” koji je u poslednjem broju na temu vazduhoplovstva imao intervju sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) Draganom Đurovićem.

“Glavni cilj ACV–a, kao nacionalnog nadzornog organa, očuvanje je i podizanje nivoa sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori. Na početku 2019. godine, Agencija je bila predmet kontrole primjene ICAO (Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo) standarda sigurnosti. Rezultati ove kontrole su izvanredni. U odnosu na status iz 2010, napredak je za 35 odsto, a naša zemlja se nalazi u gornjem dijelu tabele efikasnosti evropskih i svjetskih država“, kazao je, između ostalog, Đurović.

Bonus video: