Opština Budva plaća Dušku Kneževiću 80 hiljada eura

Iako Budva u vlasništvu ima veliki broj poslovnih prostora, obnovila je ugovor o zakupu kancelarija sa firmom koju kontroliše biznismen koga potražuje država
11939 pregleda 8 komentar(a)
Knežević, Foto: Filip Roganović
Knežević, Foto: Filip Roganović

Opština Budva platiće kompaniji „Montenegro express group“ koju kontroliše biznismen koga potražuje Crna Gora Duško Knežević, 80 hiljada eura za zakup kancelarija za svoje službe.

Time je obnovljen dugogodišnji ugovor o zakupu kancelarija, i pored činjenice da je Opština vlasnik velikog broja poslovnih prostora, kako u kompleksu „TQ Plaza“, tako i u zgradi Akademija znanja.

Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poslovnih prostora za potrebe Sekretarijata za urbanizam, Gradskog arhitekte, Sekretarijata za zaštitu imovine, Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Kancelarije za borbu protiv korupcije, Uprave lokalnih javnih prihoda i Kancelarije za evropske integracije, potpisao je gradonačelnik Marko Bato Carević, nakon što je akcionarsko društvo „Montemegro expressgroup“ dostavilo najpovoljniju ponudu.

U Centralnoj depozitarnoj agenciji piše da većinski kapital ima nekoliko firmi koje kontroliše Knežević - Atlas mont 29,6 odsto, Atlas invest 16,3 odsto, Atlas grupa 10,4 odsto, Atlas banka u stečaju 4,1 odsto, Jadranski sajam 3,9 odsto.

„U skladu sa Planom javnih nabavki, predsjednik Opštine je donio odluku o pokretanju otvorenog postupka javne nabavke za zakup poslovnih kancelarija za potrebe Sekretarijata za urbanizam, Gradskog arhitekte, Sekretarijata za zaštitu imovine, Kancelarije za borbu protiv korupcije, Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Uprave lokalnih javnih prihoda i Kancelarije za evropske integracije, ukupne procijenjene vrijednosti 80.000 eura”, navodi se u obrazloženju odluke, uz napomenu da je Carević formirao i Komisiju za otvaranje i vrednovanje ponuda.

Komisija je prvorangirala ponudu „Montenegro express group“, koji je jedini dostavio ponudu na tenderu.

I dok će na jednoj strani Opština plaćati za godinu zakup poslovnih prostora 80 hiljada, s druge strane Uprava loklanih javnih prihoda je naložila blokadu tri firme koje kontroliše Knežević a koje duguju lokalnoj upravi na ime poreza.

Riječ je o kompanijama Atlas invest, Expo invest i Expo Budva.

Opština je ranije planirala da iz zgrade Montenegroepressa iseli sekretarijate, a pominjala se kao opcija Akademija znanja.

Međutim, od toga se odustalo.

Takođe Opština je vlasnik brojnih poslovnih prostora u TQ Plazi, gdje je već preselila Sekretarijat za društvene djelatnosti i kancelarije Gradskog menadžera, a tu su i poslovne prostorije Turističke organizacije Budve, preduzeća „Parking servis“, te nekoliko NVO.

Očigledno se od toga još godinu odustalo, jer je Opština odlučila da ponovo plati zakup kancelarije koje godinama koristi u zgradi Montenegroexpresa.

Bonus video: