NTO: Crna Gora potvrdila imidž sigurne i bezbjedne destinacije

Od 2016. do prošle godine bilježi se značajan rast turista sa tržišta Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Danske, Norveške, Holandije, Belgije, SAD i Kanade
1443 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crna Gora je posljednjih godina, naročito nakon prijema u NATO, potvrdila već postojeći imidž sigurne i bezbjedne destinacije, što je za savremenog turistu jedan od glavnih činilaca pri odabiru destinacije za odmor, kazala je PR menadžerka Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević.

Ona je, u video izjavi objavljenoj na Tviter nalogu Vlade, rekla da je Crnu Goru tokom 2017. godine posjetilo deset odsto više turista, koji su ostvarili šest odsto više noćenja u odnosu na 2016.

„Trend rasta je obilježio prošlu godinu kada smo ostvarili rekorde i po turističkom prometu i po prihodima od turizma“, kazala je Vukčević.

Kako je navela, od 2016. do prošle godine bilježi se značajan rast turista sa tržišta Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Danske, Norveške, Holandije, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kanade.

„Rast pomenutih tržišta bilježi se naročito i u ovoj godini“, dodala je Vukčević.

Ona je podsjetila da je Crnu Goru tokom prva četiri mjeseca 2016. godine posjetilo dvije hiljade turista iz Njemačke, a da danas ta brojka, za isti period, iznosi preko 30 hiljada.

„To je zaista impresivan rezultat“, zaključila je Vukčević.

Bonus video: