Zbog milionskog duga, banka prodaje imovinu Vlahovića

Ambasador i direktor škole 2007. podigli kredit od 1,15 miliona eura, ali nisu izmirili svoje obaveze
18141 pregleda 32 komentar(a)
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

NLB Montenegro banka ponudila je šesnaesti put na prodaju imovinu ambasadora Crne Gore u Vatikanu Miodraga Vlahovića i njegovog poslovnog partnera, direktora podgoričke Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” Nika Raičevića.

Njihov dug sada iznosi više od dva miliona eura, a banka prodaje imovinu u Herceg Novom, odnosno Bijeloj - zemljište pod šumom i voćnjacima površine 4.600 metar kvadratnih.

Vlahović i Raičević su vlasnici imovine po pola, a 2007. su podigli kredit od 1,15 miliona eura zbog čega su pod hipoteku stavili nekretnine u Bijeloj. NLB banka pokušava godinama da naplati dugovanje, jer nijesu izmirivali svoje obaveze.

Kako su “Vijesti” pisale, ambasador pri Svetoj stolici jedini je od svojih kolega koji u registru Agencije za sprečavanje korupcije nema imovinskih kartona, zbog čega se ne zna s kakvom imovinom raspolaže.

Njega nije bilo ni juče na sajtu Agencije, a od stupanja na mjesto ambasadora prvog oktobra 2017. godine on je, kako su “Vijesti” pisale, najmanje tri puta trebalo da dostavi imovinski karton.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, to je prvi put trebalo da uradi u roku od 30 dana od dana stupanja na mjesto ambasadora. Drugi put da ga dostavi do kraja marta prošle godine za 2017. godinu, a treći put do kraja marta ove godine za 2018. godinu.

U slučaju da je u međuvremenu došlo do uvećanja njegove imovine za više od 5.000 eura, Vlahović je bio dužan da u roku od 30 dana Agenciji dostavi i vanredni imovinski karton.

Agencija je samo u prvom slučaju utvrdila kršenje Zakona.

Vlahović je desetog aprila prošle godine pisanim putem obavijestio Agenciju kako je „zaboravio na obavezu” da dostavi imovinski karton po stupanju na mjesto ambasadora i da je smatrao “da neće biti problem ako isti dostavi do 15. aprila“.

Međutim, prema registru, on to obećanje nije ispunio.

Bonus video: