Počinje gradnja “Gvozda”

EPCG će graditi vjetropark kod Nikšića sa kompanijom "Ivicom Holding GmbH" iz Austije
2306 pregleda 2 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić

Skupština Elektroprivrede (EPCG) juče je usvojila odluku da krenu u gradnju vjetroparka “Gvozd” kod Nikšića sa kompanijom “Ivicom Holding GmbH” iz Austije. Vrijednost ove investicije je 58 miliona eura.

Odlučeno je i da se prošlogodišnja dobit od 44 miliona usmjeri na neraspoređenu za buduće investicije, kao i da se ponište sopstvene akcije kompanije čime će se povećati udio države u vlasništvu na 85,41 odsto što je i njen najveći udio u EPCG-u od 2009. godine kada je izvršena privatizacija kompanije.

Na Skupštini je konstatovano da prošla godina predstavlja jednu od najuspješnijih poslovnih godina te da je EPCG grupa imala dobit oko 60 miliona eura.

“Sve kompanije u sastavu EPCG-a bilježe dobro poslovanje, a objedinjavanje termoenergetskog kompleksa u Pljevljima pokazuje se kao dobra odluka pa je ta sinergija dovela da Rudnik uglja ‘Pljevlja’ već isplaćuje dividendu”, naveli su iz EPCG–a. Lani je ostvarena proizvodnja od 3.484,2 GWh što je 16 odsto više od plana.

U novom Bordu direktora biće Đoko Krivokapić, Ranko Milović, Ljubo Knežević, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Srđan Spaić i Oreste Bramanti.

Bonus video: