Poljska: Crnogorska turistička ponuda predstavljena najznačajnijim turoperatorima

Tokom 2018.godine Crnu Goru je posjetilo 23 % više turista iz Poljske, dok je rast broja noćenja veći za 19%
357 pregleda 1 komentar(a)
Sa prestavljanja ponude, Foto: NTO
Sa prestavljanja ponude, Foto: NTO

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru promotivnih aktivnosti na poljskom tržištu učestvuje kao partner na “AviaReps roadshow”-u koji se održava u južnoj regiji Poljske od 2. do 5. septembra.

Nakon predstavljanja destinacijske turističke ponude u gradovima sjeverne regije Poljske u maju ove godine, promocija u Poljskoj nastavlja se u okviru drugog roadshow-a, prezentacijama u južnim poljskim gradovima: Žešovu, Vroclavu, Katovicama i Krakovu.

Ne prezentacijama prisustvuju predstavnici od preko 150 turoperatora, među kojima su Itaka, Rainbow, Neckermann,Tui, Why not Travel, eTravel,Veneto, Barbara travel, eSky, Orlando travel i Kraktel.

"Poljskim turoperatorima je na raspolaganju i e-learning program, koji podrazumijeva učenje putem interneta o Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi, kako bi na ovom tržištu primenjujući znanje stečeno u ovom programu prodavali crnogorski turistički proizvod. Za najuspješnije polaznike kursa, a u saradnji sa “AviaReps”-om i nacionalnim poljskim avio prevoznikom “LOT”-om u periodu od 30. septembra do 3. oktobra biće organizovano studijsko putovanje u Crnu Goru. Za srećne dobitnike roadshow nagradne igre podršku su pružili hoteli “Falkensteiner Montenegro”, “Ramada”, “Regent Porto Montenegro”i turistička agencija "Explorer"", navode iz NTO.

Tokom 2018.godine Crnu Goru je posjetilo 23 % više turista iz Poljske, dok je rast broja noćenja veći za 19%. Pozitivni trendovi nastavili su se i u ovoj godini kada je tokom prvih 6 mjeseci samo u hotelima Crnu Goru piosjetilo 22,5% više turista koji su ostvarili 26 % više noćenja.

"NTO CG u cilju što boljeg pozicioniranja Crne Gore kao turističke destinacije na poljskom tržištu u narednom periodu, zajedno sa strateškim partnerima, lokalnom turističkim organizacijama i crnogorskom turističkom privredom planira organizovanje studijske posjete renomiranih medija, kao i učešće na sajmu turizma “TT Warsaw”", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: