Na sajmu u Celju 40 crnogorskih kompanija i institucija

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović govoriće na otvaranju Sajma
1066 pregleda 1 komentar(a)
Govoriće na otvaranju Sajma: Sekulić, Foto: Boris Pejović
Govoriće na otvaranju Sajma: Sekulić, Foto: Boris Pejović

Crna Gora je zemlja partner 52. Međunarodnog sajma preduzetništva - MOS u Celju, Slovenija, koji će se održati od 10. do 15. septembra 2019. godine. Na sajmu će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz 34 države, a očekuje se preko 100.000 posjetilaca. Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa ministarstvimam poljoprivrede i ruralnog razvoja, ekonomije, turizma i održivog razvoja, kulture, Nacionalne turističke organizacije i Investiciono-razvojnim fondom organizuje nastup oko 40 crnogorskih kompanija i institucija na nacionalnom štandu površine 525 kvadrata. "To će im omogućiti kvalitetnu prezentaciju proizvoda, da pospiješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, te kvalitetnije pozicioniranje domaćih brendova i mogućnost rasta izvoza", najavili su iz Privredne komore.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović govoriće na otvaranju Sajma. Sajam je podijeljen u pet segmenata: MOS Dom (izgradnja i renoviranje), MOS Tehnika (zanatska i industrijska oprema i materijali), MOS Tur (turizam i hrana, oprema za kampovanje), MOS Biz (poslovne usluge i poslovne mogućnosti u inostranstvu) i MOS Plus (opšti proizvodi za potrošnju).

"Manifestacija je propraćena predavanjima, događajima i radionicama iz različitih oblasti. U okviru Sajma biće organizovani međunarodni forum privrednika naše zemlje, Slovenije, Srbije i Hrvatske, prezentacija crnogorskih potencijala i bilateralni sastanci, dani poljoprivrede, investicija, preduzetništva i turizma Crne Gore, kao i posjeta preduzećima države domaćina. Uporedo sa Sajmom, održaće se Dani Crne Gore u Ljubljani, u okviru kojih će biti organizovan poslovni forum sa slovenačkim privrednicima, kao i bogat kulturno-umjetnički program", najavili su iz PKCG.

Bonus video: