KAO POSEBAN DOGAĐAJ ORGANIZOVAN "DAN CRNOGORSKOG TURIZMA"

Budva promoviše turističku ponudu u Sloveniji

Koncert Gradske muzike Budve privukao je veliki broj mještana i turista
689 pregleda 0 komentar(a)
Koncert Gradske muzike Budve, Foto: TO Budva
Koncert Gradske muzike Budve, Foto: TO Budva

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je ponudu destinacije u okviru “Dana Crne Gore u Sloveniji” koji su započeli 52. Međunarodnim sajmom preduzetništva – MOS, koji se održava u Celju od 10. do 15.septembra.  

Četrdeset crnogorskih izlagača iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i drugih djelatnosti, kao i brojne institucije, predstavljaju se na zajedničkom izložbenom prostoru u organizaciji Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO i Investiciono-razvojnim fondom.

"Kao poseban događaj organizovan je „Dan crnogorskog turizma“ u Celju i Ljubljani, a značajan doprinos dala je Gradska muzika Budve, čiji koncert na Starom trgu je privukao veliki broj mještana i turista koji su uživali u modernim tonovima u izvođenju limenih instrumenata društva koje je osnovano još davne 1908. godine", saopšteno je iz TO Budva.

Navode da su brojni posjetioci MOS-a, koji okuplja više od 1.500 izlagača iz 34 države, pokazali posebno interesovanje za budvansku rivijeru, aktivni turizam, pješačke staze i živopisno zaleđe. Najljepši utisci slovenačkih turista, dodaju iz TO Budva, odnose se na pješčane plaže kojima budvanska rivijera obiluje.

Pored Nacionalne turističke organizacije, svoje destinacije i kulturno nasljeđe predstavile su i Turističke organizacije Tivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinje i Podgorice.