Telekom: Prekid rada doživljavamo kao korak unazad u pregovorima

"Telekom je poslodavac sa izuzetno dobrim uslovima za rad za svoje zaposlene, koji osim visokih zarada svojim zaposlenima garantuje i brojne druge benefite"
2979 pregleda 6 komentar(a)
Crnogorski Telekom, Foto: Vesko Belojević
Crnogorski Telekom, Foto: Vesko Belojević

Kao kompanija kojoj su korisnici na prvom mjestu želimo da obavijestimo javnost da će se dio zaposlenih sjutra pridružiti kratkotrajnom prekidu rada, ali da ćemo nastaviti sa uobičajenim pružanjem usluga našim korisnicima, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Sindikat Telekoma Crne Gore donio odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sjutra sa početkom u 10.30 časova na platou ispred Upravne zgrade Crnogorskog Telekoma.

"Naime, imajući u vidu činjenicu da aktivnosti koje naša kompanija pruža spadaju u djelatnosti od javnog interesa, to podrazumjeva obezbjeđivanje minimuma procesa rada kako ne bi bili ugroženi život i zdravlje ljudi i opšti interes građana. U tom svjetlu, pokrenuli smo proces provjere zakonitosti Odluke o štrajku upozorenja pred nadležnim insititucijama", navodi se u saopštenju Telekoma.

Dodaju da žale zbog odluke rukovodstva Sindikata da prekine pregovore sa menadžmentom kompanije, te da najavljeni prekid rada doživljavaju kao korak unazad u pregovorima.

"Zbog čega smo ih pozvali da se vrate za sto kako bismo nastavili dijalog i zajedno došli do održivog rješenja. Uz to, navedeno predstavlja pokušaj dodatnog pritiska na menadžment Crnogorskog Telekoma da prihvati nerelane i neobjektivne zahtjeve rukovodstva Sindikata. Telekom je poslodavac sa izuzetno dobrim uslovima za rad za svoje zaposlene, koji osim visokih zarada svojim zaposlenima garantuje i brojne druge benefite. Kako ništa od toga ne namjeravamo da značajno mijenjamo jer su zaposleni najvredniji resurs naše kompanije, pozvali smo rukovodstvo Sindikata da nastavimo pregovore i dođemo do rješenja koje ide na ruku, a ne na štetu kompaniji".

Iz Telekoma je saopšteno i da "nije tačna tvrdnja da postoje namjere o ukidanju Kolektivnog ugovora u kompaniji".

"Već se radi o samo dvije odredbe koje su upitne, dok sa druge strane Kompanija nudi mnogo toga dodatnog. Ipak, uprskos brojnim ustupcima od strane menadžmenta kompanije u prethodnih godinu, koliko traju pregovori, rukovodstvo Sindikata je prekinulo pregovore i proglasilo ih neuspješnim, pokučavajući da spriječi neopodnu transformaciju kompanije", navodi se u saopštenju Telekoma.

Bonus video: