Izabrali Navblue i Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu

Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski, već i strateški značaj za našu zemlju, ističe predsjednik Odbora direktora ACG, Dragoljub Bulatović
1481 pregleda 1 komentar(a)
Bulatović, Foto: Aerodromi Crne Gore
Bulatović, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ažurirano: 17.09.2019. 10:38h

Aerodromi Crne Gore izabrali su Navblue i Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu.

"Istrajavajući na značaju noćnog letenja na aerodromu TIvat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju kao sto je Airbus. Osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja po dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara", ocijenio je predsjednik Odbora direktora ACG Dragoljub Bulatović.

Već deceniju unazad, kako je kazao, postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu.

"Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, ustvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu", dodao je Bulatović.

Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, kako ističe, ima samo po sebi ne samo ekonomski, već i strateški značaj za našu zemlju.

"Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija. Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izradjenih procedura od strane stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu", zaključio je Bulatović.

Bonus video: