Simović: Nije to asfalt radi asfalta, nego je asfalt u funkciji razvoja poljoprivredne proizvodnje

Simović je obišao više puteva - Rudnica, Žari, Slatina i Polja, koji su asfaltirani kroz Projekat razvoja ruralnih područja koji Vlada sprovodi u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD)
1410 pregleda 0 komentar(a)
Simović u Mojkovcu, Foto: Vlada Crne Gore
Simović u Mojkovcu, Foto: Vlada Crne Gore

Odgovoran odnos Vlade prema Mojkovcu i drugim lokalnim samoupravama pokazatelj je odlučnosti da se razvija sjever i unapređuje kvalitet života građana na tom području i stvaraju pretpostavke za ubrzaniji razvoj poljoprivrede i preduzetništva.

To je ocijenio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović koji je danas obišao niz infrastrukturnih projekata koji su u ovoj godini realizovani, uz podršku Vlade Crne Gore.

“Sve što smo dogovorili u komunikaciji sa lokalnom samoupravom, a na bazi razgovora na terenu sa mještanima, smo i realizovali. Čak i više od toga”, saopštio je Simović.

On je ocijenio da je takav odnos Vlade prema Mojkovcu i drugim odgovornim lokalnim samoupravama pokazatelj odlučnosti da se razvija Sjever i unapređuje kvalitet života građana na tom području i stvaraju pretpostavke za ubrzaniji razvoj poljoprivrede i preduzetništva.

On je istakao da su projekti dogovoreni u saradnji sa lokalnom samoupravom tokom prethodnih radnih posjeta Mojkovcu, u martu i julu, I da je zajednički utisak zadovoljstvo urađenim i opredjeljenje i odlučnost Vlade, lokalne samouprave da se kroz formulu zajedništva tako i nastavi.

Simović je danas obišao više puteva - Rudnica, Žari, Slatina i Polja, koji su asfaltirani kroz Projekat razvoja ruralnih područja koji Vlada sprovodi u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Simović je obišao i most na Tari u Gostilovini u čije se loše stanje uvjerio prilikom posjete u martu, a koji je u međuvremenu rekonsruisan. Zadovoljstvo zbog ispunjenog obećanja izrazili su brojni prisutni mještani.

Simović je kazao da mu je posebno zadovoljstvo što je danas od mještana više mojkovačkih sela osjetio posebno zadovoljstvo zbog realizacije projekata u rokovima i potrebnom kvalitetu, na dobro njih i lokalne samouprave, što, kako je rekao, daje novu vrijednost i ohrabrenje za dalji zajednički napredak.

On je kazao da se sličan investicioni zamah realizuje u brojnim drugim opštinama.

„Ovih dana ćemo ih posjetiti i uvjeriti se, kao i danas, da se dogovoreno realizuje“, kazao je Simović dodajući da će ova godina biti istinski zapamćena po snažnom investicionom zamahu u dijelu seoske infrastrukture, prijeko potrebne vrijednim domaćinima.

„Nije to asfalt radi asfalta, nego je asfalt u funkciji razvoja poljoprivredne proizvodnje. To je asfalt koji dolazi do sve brojnijih poljoprivrednih proizvođača koji već imaju proizvdnju i šire je, to su putevi koji će olakšati komunikaciju sa tržištem, ovoriti nove otkupne linije i podstaći, kako smo čuli danas od samih proizvođača, posebno jedan važan sektor koji dolazi sve više do izražaja u ovoj opšini, a to je malinarstvo“, kazao je Simović.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić rekao je da su farmeri u toj opštini zadovljni realizovanim projektima .

Simović je danas u Mojkovcu dodijelio 11 novih terenskih vozila predstavnicima agrobiznis centara iz pet opština – Šavnika, Žabljaka, Pjevalja, Mojkovca i Petnjice, kao i kancelarijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj i stočarskoj proizvodnji.

Vozila su nabavljena kroz MIDAS 2 projekat koji Vlada realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

„Poslao sam im poruku da adrese našeg zajedničkog rada treba da budu upravo na terenu, posebno njihove. Na terenu gdje žive i rade dobri domaćini kojima treba njihov savjet, sugestija, razumijevanje i stručna podrška za popunjavanje biznis planova da bi ostvarili podršku kroz brojne programe i mjere Ministarstva i one iz pretpristupnih fondova EU“, kazao je Simović.

Bonus video: