Bolnica Meljine otišla u stečaj, a upravnik tvrdi da će nastaviti rad

“Zbog specifičnosti i značaja koji ima, bolnica će nastaviti svoju djelatnost”, kazao je upravnik Žarko Ostojić “Vijestima” u kratkom telefonskom razgovoru i napomenuo da je firma u blokadi za iznos od oko 6,5 miliona eura
10015 pregleda 8 komentar(a)
Bolnica Meljine (arhiva), Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine (arhiva), Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.09.2019. 13:31h

Privredni sud Crne Gore uvažio je zahtjev Elektroprivrede Crne Gore i zbog nemogućnosti da se naplati njeno potraživanje u iznosu od oko 250 hiljada eura pokrenuo danas stečajni postupak u Opštoj bolnici Meljine koja se nalazi u Herceg Novom.

Stečajni sudija je Miodrag Anđelić, koji je za stečajnog upravnika imenovao Žarka Ostojića. Sudija Anđelić još nije otkucao rješenje o pokretanju stečaja, tako da će datum prvog sastanka povjerilaca opšte bolnice, kao i datum ročišta za ispitivanje potraživanja, naknadno biti poznati i objavljeni na oglasnoj tabli.

Ostojić je potvrdio “Vijestima” da je ovo preduzeće duže vrijeme u blokadi zbog neplaćenih obaveza koje iznose oko 6,5 miliona eura.

“Zbog specifičnosti i značaja koji ima, bolnica će nastaviti svoju djelatnost”, kazao je upravnik Ostojić “Vijestima” u kratkom telefonskom razgovoru.

Bolnica ima, prema njegovim riječima, oko 150 zaposlenih koji su primali neto zarade, ali postoje velika dugovanja po osnovu neuplaćenih poreza i doprinosa.

Do pokretanja stečaja u Opštoj bolnici Meljine dolazi samo dan nakon što je objelodanjeno da je firma biznismena Duška Kneževića – Atlas CAP 13. septembra, kao vlasnik firme “Meljine kompleks” iz Herceg Novog, izmirela obaveze tog preduzeća prema Poreskoj upravi i bivšoj direktorici Oliveri Mihailović Elez.

Firma Meljine kompleks je vlasnik Opšte bolnice Meljine, koja je zasebno pravno lice.

PU se, pridružila posebnim zahtjevom za pokretanje stečaja u Meljine kompleksu 29. jula ove godine, predmeti su spojeni u međuvremenu u Privrednom sudu, a nastavak rasprave zakazan za 1.oktobar.

Poreskoj upravi je Privredni sud ostavio rok od tri dana da dostavi izjašnjenje da li su isplaćene obaveza prema dva povjerioca, kao i o daljoj sudbini njihovog predloga o pokretanju stečaja u Meljine kompleksu.

Bonus video: