VLADA POKRENULA POSTUPAK ZA DODJELU NOVE KONCESIJE ZA LUČKE USLUGE

Traže drugog pilota za luku

U akvatorijumu luke Bar usluge lučke pilotaže već obavlja “Ocean Montenegro” od 2010. godine, a koncesija je dodijeljena na period od 30 godina
3267 pregleda 4 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković, Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković, Anto Baković

Vlada je juče pokrenula postupak za dodjelu nove koncesije za lučke usluge u akvatorijumu luke Bar i usvojila predloge Koncesionog akta i Ugovora o koncesiji.

U akvatorijumu luke Bar usluge lučke pilotaže već obavlja “Ocean Montenegro” od 2010. godine, a koncesija je dodijeljena na period od 30 godina.

“Imajući u vidu da je u proteklom periodu povećan broj brodova odnosno pretovara tereta, uvođenjem novih koncesionara omogućiće se još veći nivo pružanja kvalitetnih, specijalizovanih i integrisanih usluga svim korisnicima. Dodjelom koncesije za lučke usluge, saglasno svim domaćim i međunarodnim propisima i standardima, doprinosi se povećanju sigurnosti, bezbjednosti i kvalitetu usluga u ovoj oblasti”, navedeno je u saopštenju Vlade.

Iz firme “Ocean Montenegro” su ranije saopštili da uvođenje dva pilota u luci nije u skladu sa evropskim pravilima i da će ugroziti bezbjednost. Najavljivali su i tužbe ako se to desi.