Kompanija DP World iz UAE zainteresovana za Luku Bar

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je kompanija DP World, kako su kazali njeni predstavnici, spremna na preuzimanje upravljanja Lukom Bar
2 komentar(a)
Duško marković sultan ahmed ben sulajem, Foto: Vlada Crne Gore
Duško marković sultan ahmed ben sulajem, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.03.2018. 11:50h

Kompanija DP World, jedan od vodećih svjetskih lučkih operatora, zainteresovana je za privatizaciju Luke Bar, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsjednika upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije, Sultana Ahmed bin Sulayema.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je kompanija DP World, kako su kazali njeni predstavnici, spremna na preuzimanje upravljanja Lukom Bar.

DP World upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i čiji prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara.

Markoviću je predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu online povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima, kao i pratećim biznisima.

Marković je kazao da je zadovoljan zbog interesovanja te renomirane globalne kompanije za Luku Bar, uz ocjenu da je upravo takav partner potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs.

„Moj i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani“, rekao je Marković nakon što je predstavnike kompanije DP World upoznao sa svim relevantnim podacima koji se tiču crnogorskog pravnog i poreskog sistema.

Bonus video: