Demos: Razobličena još jedna predizborna prevara režima

959 pregleda 0 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Nedavno javno priznanje Vlade da se odriče valorizacije uglja u Pljevljima, odnosno izgradnje drugog bloka TE, navodno zarad očuvanja životne sredine, predstavlja potvrdu ranijih Demosov tvrdnji da se radi o, još jednom u nizu, lažnih predizbornih obećanja neodgovorne DPS ekipe i njenih koalicionih pomagača, saopošteno je iz Demosa.

"I u ovom slučaju kreator prevare građana Crne Gore bio je tadašnji premijer, a aktuelni predsjednik Milo Đukanović, koji je u predizbornoj euforiji pompezno najavio kao gotovu stvar dolazak novog investitora, češke firme Škoda Praha. I ova neslavna priča ima svoj krak ka prvoj familiji, imajući u vidu da je stariji od braće Đukanović prodao Elektroprivredi svoje akcije u Rudniku, po cijeni višestruko većoj od tržišne, sve to u kontekstu najavljene investicije u Pljevljima", saopšteno je iz Demosa.

Dodaju da su "ovom propagandnom operacijom građani dobili još jednu "fabriku čokolade", taj maštoviti simbol predizbornih prevara DPS-a, samo u ovom slučaju na sjeveru i sa ukusom uglja".

"Jasno je da korumpirani vrh režima, otuđen od realnosti životnih problema građana, igra na kartu kolektivne amnezije, računajući da će im oni još jednom zaboraviti sitne i krupne prevare. Zato je nažalost realno očekivati da će ovakve i slične prevare propagandno ponavljati i tokom kampanje za naredne izbore. Demos će nastaviti da razobličava prevare korupmirane ekipe na vlasti i da se bori za pravnu državu i za ravnopravan i uspješan život u njoj", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: