Sekulić pozvala menadžment i sindikat Telekoma da nastave pregovore

“Dijalog nema alternativu i on se mora nastaviti jer je to, na kraju, jedini način da se razlike u mišljenjima prevaziđu i da se interesi socijalnih partnera približe”, poručila je ministarka
667 pregleda 1 komentar(a)
Sekulić, Foto: Boris Pejović
Sekulić, Foto: Boris Pejović

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić primila je danas predstavnike menadžmenta Crnogorskog Telekoma. Tom prilikom su, kako je saopšteno iz ministarstva, razgovarali o aktuelnoj problematici u vezi sa pregovorima koje su u prethodnom periodu vodili sa sindikatom te kompanije.

"Predstavnici Telekoma upoznali su ministarku da je juče odrzan sastanak pregovaračkih timova, te da je dogovoreno da se dijalog nastavi. Istakli su i da je poslodavac pokazao jasnu volju za postizanjem konačnog dogovora, te su iskazali nadu da će i predstavnici sindikata svojim odgovornim odnosom doprinijeti da se pregovori okončaju", navodi se u saopštenju.

Sekulić je, ističu, pozvala obje strane da nastave pregovore i da ulože dodatne napore da dođu do obostrano prihvatljivog rješenja.

“Dijalog nema alternativu i on se mora nastaviti jer je to, na kraju, jedini način da se razlike u mišljenjima prevaziđu i da se interesi socijalnih partnera približe”, poručila je ministarka.

Ona je, dodaje se, ponovila da razlike ne izgledaju nepremostive i izrazila očekivanje da će strane pokazati posvećenost postizanju konačnog dogovora.

Prethodne sedmice ministarka je razgovarala na istu temu i sa predstavnicima sindikata Crnogorskog Telekoma.

Bonus video: