Nurković u Abu Dabiju: Unaprijediti saradnju u svim sektorima koji pospješuju privredu

Na marginama događaja, Nurković je razgovarao i s ministarkom održivosti i vještina Velike Britanije, Nusrat Ghani, u čijem se portfelju nalaze pomorstvo i razvoj luka
671 pregleda 0 komentar(a)
Nurković u Abu Dabiju, Foto: Gov.me
Nurković u Abu Dabiju, Foto: Gov.me

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) trebalo bi da prodube postojeću saradnju u sektoru saobraćaja i ostalim koji utiču na pospješivanje crnogorske privrede, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Nurković je prisustvovao svečanom prijemu u kraljevskoj palati u Abu Dabiju kojeg je organizovao Al Nahyan.

Al Nahyan i Nurković su tokm prijema kazali da su zadovoljni postojećim prijateljskim odnosima dvije države, ističući da postojeću saradnju treba produbiti ne samo u sektoru saobraćaja, već i ostalim koji utiču na pospješivanje privrede Crne Gore.

Nurković boravi u zvaničnoj posjeti UAE, u okviru koje učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima koji organizuje Svjetsko udruženje puteva (PIARC). On se prvog dana posjete bilateralno sastao s ministrom infrastrukturnog razvoja UAE Abdullahom Belhaifom Al Nuaimijem.

Na marginama događaja, Nurković je razgovarao i s ministarkom održivosti i vještina Velike Britanije, Nusrat Ghani, u čijem se portfelju nalaze pomorstvo i razvoj luka.

Ghani je kazala da želi da unaprijedi saradnju između Velike Britanije i Crne Gore u tom sektoru, kao nastavak već ojačanih veza između dvije države, ostvarenih nedavnim potpisivanjem Sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju i Sporazuma koji se odnosi na vazdušni saobraćaj između vlada Crne Gore i Velike Britanije.

Takođe, Nurković je imao priliku da razgovara i s ministrima Singapura, Malezije i Saudijske Arabije, kao i zamjenikom ministra saobraćaja Južne Koreje.

Pored toga, delegacija Vlade Crne Gore je imala priliku i da učestvuje u tehničkoj posjeti zgrade terminala Abu Dabi aerodroma, koji će biti treći u svijetu po veličini, odmah nakon Pekinga i Dubaija.

Poseban fokus tokom tehničke posjete stavljen je na modele proširivanja aerodroma, te njegovog finansiranja i upravljanja.

Bonus video: