Vlada: Za jačanje infrastrukture na sjeveru još oko 3,8 miliona eura

Uprava javnih radova je ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona eura
841 pregleda 1 komentar(a)
Sjednica Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Sjednica Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Uprava javnih radova je ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona eura, a radove će izvoditi barsko preduzeće “Putevi Bar”, saopšteno je iz Vlade. Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja “Puteva Bar” u posao.

"Vlada Crne Gore kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana", saopšteno je iz Vlade.

Na ovom putnom pravcu, u dužini od 1,2 kilometra, u toku je prva faza sanacije, za koju je opredijeljeno 850.000 eura, a zajedno sa završnom fazom, modernizacijom će biti obuhvaćeno oko 10 kilometara tog puta, dodaje se u saopštenju Vlade..

Takođe, barsko preduzeće će u Plavu uskoro početi i rekonstrukciju Ribarske ulice, za koju će iz Kapitalnog budžeta biti izdvojeno 300.000 eura, a predviđeni rok završetka radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao.

"Na osnovu ugovora sa podgoričkom “Asfalt beton gradnjom”, radovi će biti nastavljeni u rožajskom naselju Bukovica, gdje predstoji druga faza izgradnje sportsko-rekreativnog igrališta. Investicija iznosi blizu 34 hiljade eura, a rok za završetak posla je 30 dana od uvođenja izvođača u posao", navode iz Vlade.

“Asfalt beton gradnji” je dodijeljeno i asfaltiranje puta u petnjičkom naselju Godočelje, u vrijednosti od 25 hiljada eura i rokom od 25 dana od uvođenja u posao.

Bonus video: