BEZ NOVČANIH KAZNI

Budi odgovoran: Evidentirano šest prijava

Nepravilnosti nije bilo prilikom kontrole restorana Orada u Budvi i Premijer u Kotoru, kao i autoprevoznika "Alivodić" i butika J&D iz Podgorice
1598 pregleda 1 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Budi odgovoran
Budi odgovoran, Foto: Budi odgovoran

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano šest prijava, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori nijesu mogli da obave kontrolu plažnog bara Stefan u Budvi, jer je bio zatvoren. Prilikom kontrole po osnovu prijave o prodaji drva za ogrjev u Nikšiću, inspektori na navedenoj adresi nijesu zatekli obavljanje djelatnosti.

Nepravilnosti nije bilo prilikom kontrole restorana Orada u Budvi i Premijer u Kotoru, kao i autoprevoznika "Alivodić" i butika J&D iz Podgorice.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Preporučujemo za Vas