NAJNIŽA POTROŠNJA NA ŽABLJAKU, NAJVEĆA U ULCINJU

Prosječan septembarski račun za struju 29,35 eura

“Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 58,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 207,56 hiljada kupaca”, rekli su iz EPCG
934 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 29,35 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,48 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prošlog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,66 eura”, navodi se u saopštenju.

Čak 66,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura 20,8 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 10,9 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 2,1 odsto kupaca.

“Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 58,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 207,56 hiljada kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u septembru potrošila 92,33 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 26,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u avgustu, odnosno 1,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra prošle godine.

EPCG je 1. oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju. Podijelimo teret 7 trajaće do 31. decembra.

“Sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 5, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima”, rekli su iz EPCG.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

“Domaćinstva koja se priključe akciji Podijelimo teret 7, stiču pravo na brojne povoljnosti: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, obustava obračuna zatezne kamate”, zaključuje se u saopštenju.