Uprava javnih radova mora ponovo ocjenjivati ponude za vodovod u Zatonu

Poništen posao od 600 hiljada eura

Državna komisija je naložila Upravi da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku
1791 pregleda 0 komentar(a)
ilustracija, Foto: Shutterstock
ilustracija, Foto: Shutterstock

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme „PNP Perošević“ Bijelo Polje i poništila odluku Uprave javnih radova (UJR) od 5. septembra ove godine o izboru najpovoljnije ponude za unapređenje vodosnabdijevanja Zaton u Opštini Bijelo Polje. UJR je ranije za ovaj posao izabrala „Indel Inženjering“ iz Podgorice.

Predmet je UJR vraćen na ponovni postupak i odlučivanje. Procijenjena vrijednost ove javne nabavke je 600 hiljada eura.

Državna komisija je naložila Upravi da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku.

Državna komisija će žaliocu vratiti 6.000 eura naknade za žalbeni postupak, dok je UJR obavezan da firmi plati 484 eura za troškove sastavljanja žalbe.

Komisija tvrdi da je osnovana žalba „PNP Perošević“ da je njena ponuda neosnovano odbijena kao neispravna, jer je podatke o angažovanju podugovarača navela kako je i traženo fusnotom koja je data u obrascu izjave o namjeri i predmetu podugovaranja iz tenderske dokumentacije.

Preporučujemo za Vas