Predtenderska konferencija za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat krajem mjeseca

Tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije objavljen je 11. oktobra
1141 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat biće organizovana krajem mjeseca u Podgorici, odlučeno je danas na konstitutivnoj sjednici Tenderske komisije.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je na sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski system Milutin Simović, pripremljen Poslovnik o radu Tenderske komisije, kojim se bliže uređuju organizacija, način rada i odlučivanja Tenderske komisije.

“Sagledan je dosadašnji tok pretkvalifikacione faze postupka, kao i pitanja koja su od značaja za dalji tok postupka za dodjelu koncesije. Ocijenjeno je svrsishodnim da 31. oktobra u Podgorici bude održana Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima”, navodi se u saopštenju.

Cilj konferencije je, kako se dodaje, da obezbijedi da svi potencijalni ponuđači, vodeći računa i o pravilima koja se odnose na zaštitu konkurencije, rapolažu u toku čitavog procesa istim i sveobuhvatnim informacijama, na osnovu kojih će moći da pripremaju ponude.

“Renomirani Savjetnik Vlade i Tenderske komisije u ovom procesu IFC će tom prilikom prezentovati potencijalnim ponuđačima predmet i cilj koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, parametre i strukturu koncesije, kapitalna ulaganja, kao i naredne korake u samoj tenderskoj procedure”, precizirali su iz Ministarstva.

Tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije objavljen je 11. oktobra.

Bonus video: