Hoće ravnomjernu raspodjelu i isplatu svog dijela potraživanja: Dakićevci skupili 1.131 potpis

Vukčević kaže da je jedan radnik, nakon konsultacija sa advokatom, povukao saglasnost za ravnomjernu isplatu
2217 pregleda 3 komentar(a)
Potpisivanje peticije produženo do kraja oktobra, Foto: Savo Prelević
Potpisivanje peticije produženo do kraja oktobra, Foto: Savo Prelević

Bivši radnici “Radoja Dakić”, njih 1.131, izjasnili su se da hoće ravnomjernu raspodjelu i isplatu po 23 odsto svog dijela potraživanja od 14 miliona eura prihodovanih od prodaje imovine u stečajnom postupku.

To je “Vijestima” kazao predstavnik bivših radnika Milan Vukčević, koji tvrdi da imaju opstrukcije od pojedinih advokata koji zastupaju povjerioce.

Zbog toga će, najavio je Vukčević, konsultativno izjašnjavanje nastaviti do kraja oktobra, radnim danima od 10 do 12 časova, u krugu nekadašnjeg giganta. Potpisivanje je počelo 3. oktobra.

“Samo je jedan bivši radnik, koji je dao saglasnost, došao dva dana kasnije da povuče potpis nakon sugestija koje je dobio od svog advokata”, rekao je Vukčević.

“Dakićevci” tvrde da imaju obećanje predsjednika Privrednog suda i stečajnog sudije u njihovom predmetu Blaža Jovanića da će se sprovesti ravnomjerna raspodjela prihodovanog novca ukoliko se sa tim svi bivši radnici saglase.

Prema pravosnažnoj presudi, više od deceniju potražuju 60 miliona eura na ime neisplaćenih 77 zarada, sa obračunatim kamatama. Najstariji bivši radnik “Radoja Dakića” u stečaju ima 82 godine. Vukčević tvrdi da on “već 22 godine prima zakinutu prijevremenu penziju jer mu blagovremeno nijesu isplaćene zarade”.

“Na sastanku od 30. septembra, na kojem je bilo šest advokata - predstavnika oko 1.400 radnika, nijesmo postigli dogovor, a neki su se ovih dana ispriječili u prikupljanju potpisa za naš predlog”, dodao je Vukčević.

“Dakićevci” koje on predvodi se pitaju da li su advokati, koji zastupaju zajedno njih više od 1.000, “klijente pribavili preko posrednika” i pojedini se sa njima dogovarali o diobi, da li su advokati ukinuli suštinu pravosnažne presude na način što je promijenjeno sredstvo izvršenja i naplate nad kapitalom akcionara, države i radnika...

Bonus video: