I cetinjske firme gradiće put do Čeva, posla i za do 100 ljudi

Uprava za saobraćaj je od četiri pristigle za izgradnju dionice od Cetinja do Čeva izabrala ponudu kotorskog "Briv constructiona" sa više podizvođača
9354 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: "Vectors"
Ilustracija, Foto: "Vectors"

Više cetinjskih građevinskih kompanija učestvovaće na 34,5 eura miliona vrijednom poslu izgadnje dijela puta koji će povezati Cetinje sa Nikšićem.

Uprava za saobraćaj je od četiri pristigle za izgradnju dionice od Cetinja do Čeva izabrala ponudu kotorskog "Briv constructiona" sa više podizvođača.

"Dugo iščekivani projekat izgradnje puta kojim će se povezati Cetinje sa Nikšićem napokon bi trebalo da počne sa realizacijom. To je posebno obradovalo privrednike Cetinja jer je izgradnja ove saobraćajnice od izuzetnog značaja i preduslov je za ostvarivanje dinamičnijeg razvoja ovog kraja. Neki od njih će se uključiti u njihovu izgradnju angažovanjem svoje građevinske operative.

"Vectors"
"Vectors"(Foto: "Vectors")

Firme 'Vectors', 'Krivokapićinvest' i druge cetinjske građevinske kompanije dogovorile su saradnju sa izabranim izvođačem i vjeruju da će svojim angažovanjem dati svoj puni doprinos ovom projektu", saopšteno je iz "Vectorsa".

"Vectors" će na ovom poslu angažovati oko 60 osoba, dok se očekuje da ostale kompanije sa Cetinja angažuju još 40.

Izgradnja puta
Ilustracija(Foto: "Vectors")

Time će, ističu, oko 100 Cetinjana biti angažovano na ovo poslu.

Iz kompanije "Vectors" poručuju da će to mnogo značiti Cetinju i cijeloj Katunskoj nahiji na budućem putu napretka.

Dionica od Cetinja do Čeva trebalo bi da bude završena za tri godine.